Belediye ekipleri, okullara temizliğe gidiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2009 12:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Alanya Belediyesi, eğitime destek çalışmalarını farklı uygulamalarla sürdürüyor. Belediye bünyesindeki Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün kurduğu 'tuvalet temizleme timi' hademe eksikliği olan okullara temizliğe gidiyor. Tuvalet, lavabo ve koridorları temizleyen ekipler, öğrencilerin daha hijyenik bir ortamda eğitim ve öğretim görmelerine katkıda bulunuyor.

Antalya'nın Alanya ilçesinde Belediye bünyesindeki Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, hademe yetersizliğinden dolayı okulların tuvaletlerini temizliyor.

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, öğrencilerin sağlık problemi yaşamaması için kentteki bütün ilköğretim okullarında temizlik kampanyası başlattı. İlk kez başlatılan kampanya kapsamında kurulan 4 kişilik 'tuvalet temizlik timi', her sabah çocuklar okula gelmeden önce bütün tuvaletleri en ince bölümlerine kadar dezenfekte ediliyor. Tuvaletin içi, lavabolar, musluklar ve aynaları temizleyen ekip, daha sonra çocuklara el yıkamanın önemini anlatıyor. Öğrencilere elle bulaşan hastalıkları anlatan yetkililer, bulaşıcı hastalıkların hepsinin elden bulaştığını vurguluyor.

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Özcan Saraç, amaçlarının çocuklara tuvaleti temiz tutma ve temizliğin önemini aşılamak olduğunu söyledi. Okullardaki gördükleri hademe eksikliğinden yola çıkarak böyle bir proje başlattıklarını dile getiren Saraç, tuvalet ve lavabolardaki bütün temizlik işlemlerinin öğrenciler okula ve sınıfa girmeden önce yapıldığını belirtti. Tuvaletlerin komple dezenfektif maddelerle temizlendiğini ifade eden Saraç, "Projemiz gayet iyi gidiyor. Temizlikten sonra öğrencilere temizliğin önemini anlatıyoruz. Çünkü çocukların hijyen eğitimine büyük önem veriyoruz. Bu uygulamamız sonunda öğrencilerin temizliğin önemini biraz daha iyi anlayacağını düşünüyorum. İlerleyen günlerde diğer okullarda da çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Jülide Akça İlköğretim Okulu Müdürü Zeynep Göksu, Alanya Belediyesi'nin başlatmış olduğu temizlik kampanyasının hem öğrencileri, hem de velileri memnun ettiğini söyledi. Yaz tatili süresince okullarının tuvaletlerini Alanya Belediyesi'nin yaptığını dile getiren Göksu, kurulan temizlik timi sayesinde en düzenli ve en hijyenik tuvaletlere sahip olduklarının altını çizdi. 'Uygar insan, temiz insandır' sloganıyla hareket ettiklerini kaydeden Göksu, "Okulların açıldığı günden itibaren toplantılar yaparak hijyen konusunda velileri bilgilendiriyoruz. Toplantılara velilerin yanı sıra öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz de katılıyor. Her toplantımızda ellerin yıkanması ve tuvaletlerin temiz bırakılmasının önemine dikkat çekiyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber