Polis müdürleri barona nataşa servisi yapmış

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 01 Ekim 2009 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Polisin, oğul Kanat'a Nataşa servisi yaptığı, Kanat'ın ise pırlanta yüzükle ödeme yaptığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonunda çete lideri Baron Habip Kanat ve firardaki oğlu Mustafa Kanat ile tutuklanan polis müdürleri arasında bağlantılar teknik takipte ortaya çıktı.

Takipte uyuşturucu operasyonunda tutuklanan Şube Müdürü Mustafa A'nın, Kanat'ın iş yapmayı düşündüğü kişilerle ilgili emniyet kayıtlarında araştırma yaptığı, polis Murat N'nin ise Baron'un oğluna ?Nataşa servisi? verdiği belirlendi. Firardaki Mustafa Kanat'ın Ankara'da bir akşam yemeği sırasında iki şube müdürüne içinde ?pırlanta yüzük? olan bir kutu hediye etmesi polis kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

?BENİ MAHÇUP ETME' TELEFONU

Bir yıl boyunca süren dinlemelerde Mustafa Kanat'ın Ankara'ya bir gayrimenkul görüşmesi için geldiği ve polis müdürü Murat N'nin de Kanat'ın kaldığı otele hayat kadını gönderdiği belirlendi. Dinlemeye göre Murat N. bağlantıda olduğu kişiyi arayıp ?İstanbul'dan bir arkadaşım geldi. Esat'ta Ö.otelin... numaralı odasında kalıyor. Ona iki arkadaş gönder ama iyi olsun. Sakın beni mahçup etme ha? diyor. Polis müdürünün ertesi sabahta Mustafa Kanat'ı arayıp, ?Dün geceki arkadaşlar nasıldı? diye sorması ve Kanat'ın ?Abi çok iyiydi teşekkür ederim? diye cevap vermesi kayıtlara geçiyor.

YÜZÜK DOLU KUTU VERDİ

Habip Kanat ve oğlunun Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ı makamında ziyaret ettikleri 6 Temmuz 2009 günü akşamı şube müdürleri Mustafa A. ve Murat N. ile Çayyolu'nda bir restoranda yemek yemesi de teknik takibe takıldı. Takipteki polisler yemek sırasında Mustafa Kanat'ın iki müdüre birer ?takı kutusu? hediye ettiğini görüntüledi. Konuşmalarda pırlanta ifadesi geçtiği için kamerayla kayda alınan hediyelerin ?pırlanta yüzük? olduğu değerlendirildi.

BAŞ BAŞA YEMEK YEDiLER

Operasyon kapsamında tutuklanan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın ?Bir kez telefonla görüştüm" dediği Narkotik Şubesi'nin eski bilirkişisi Doç. Dr. Hüseyin Rıza Işık'la Habip Kanat'ın İstanbul'da organize ettiği bir akşam yemeği de dinlemeye takıldı. Dinlemede arabuluculuk yapan bir cafenin sahibi akrabası olan Işık'ı arayıp, ?Daha önce gittiğimiz yer varya orada yemek yiyeceğiz" diyor. Bu görüşmeden sonra Habip Kanat, Hüseyin Rıza Işık ve Yakup Budak'ın telefonlarının kapanması da dikkat çekici. Telefonların aynı anda kapanması üzerine polis, restoranı tespit edemedi. Soruşturmayı yürüten savcı ise GSM şirketlerine yazı göndererek Arslan, Kanat ile Işık'ın kullandığı telefonların yemekte bir araya geldikleri güne ait ?baz istasyonu" raporlarını istedi. Böylece üçlünün görüşüp görüşmediği ortaya çıkartılacak.

ARSLAN NE DEMİŞTİ?

Emin Arslan, savcılık ifadesinde, tutuklanan Hüseyin Rıza Işık'ı da başarılı bir öğretim görevlisi olarak tanıdığını belirterek, ?Gelinimle aynı üniversitedeydi. Hapse girip çıkmasının ardından beni arayarak haksızlık yapıldığını, boş yere hapis yattığını söyledi. Durumunu anlamak için randevulaştık. Ancak, görüşme gerçekleşmedi? demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber