Türk Eğitim-Sen'den servis araçları yönetmeliğine dava

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2009 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Eğitim-Sen, "Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in, okul taşıtlarının yaş sınırı ile taşıt içi düzeni sağlayacak rehber personelin mezuniyet düzeyini belirleyen maddelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay'a dava açtı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk yaptığı yazılı açıklamada, yönetmelik değişikliğiyle servis araçlarının yaş sınırının 12'den 20'ye çıkarıldığını hatırlattı. Koncuk, yapılan düzenlemeyle taşıt içi düzeni sağlamak, okul öncesi eğitim ve ilköğretim öğrencilerinin inme ve binmeleri sırasında yardımcı olmak üzere bulundurulması zorunlu rehber personelin en az ilköğretim mezunu olmasına da karar verildiğini belirtti.

Çocukların can güvenliğinin her şeyden daha önemli olduğunu ifade eden Koncuk, "Trafiğe çıkması bile sakıncalı olan 20 yıllık bir aracın okul servisi olarak kullanılmasına imkan tanınması ve çocuklarımızın güvenliğinin ilköğretim mezunu olan insanlara bırakılacak olması biz eğitimcileri kaygılandırmaktadır" dedi. Koncuk, şunları kaydetti:

"Sendika olarak Danıştay'a, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin, 'Okul Servis Aracı olarak kullanılacak taşıtların yaşları yirmi yaşından büyük olmamalıdır. Taşıtların yaşı fabrikasınca imal edildiği tarihten sonra gelen ilk takvim yılı esas alınarak hesaplanır' ibaresi ile 'Rehber personel için 20 yaşını doldurmuş ve en az ilköğretim mezunu olmak' ibaresinin öncelikle yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açtık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber