Memur-Sen eyleme başlıyor...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2009 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen, toplu görüşmelerin uzlaşmazlıkla sonuçlanması nedeniyle yarından itibaren başlatılacak bir dizi eylem kararı aldı.

Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, toplu görüşmeler değerlendirilerek yeni dönem eylem ve stratejileri belirlendi.

Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında, toplu sözleşme ve grev hakkı tanınması ile kamu görevlilerine yönelik siyaset yasağının kaldırılması, Uzlaştırma Kurulunca da toplu görüşme taraflarına önerilen 2010 yılı için aylık ve ücretlerde yüzde 4 artı 4 artış yapılması, ek ödemelerde 30 TL artı 30 TL artış yapılmasına yönelik eylem ve etkinliklerin başlatılması ve 2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın bağlanacağı tarihe kadar sürdürülmesi kararına varıldı.

Bu kapsamda, yapılacak eylemler, tüm illerde eş zamanlı olarak yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderme eylemi ile başlayacak. Ayrıca, 10 Ekim Cumartesi günü kitlesel basın açıklaması yapılacak.

Açıklamada, 2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının bağlanacağı tarihe kadar konuyla ilgili TBMM komisyonları ve TBMM Genel Kurulu'nun kamu görevlilerinin aylık ve ücretlere ilişkin artış talepleri konusundaki duyarlılığını artırmak için TBMM'de girişimlerin gerçekleştirileceği ve TBMM dışında da eylemler yapılacağı bildirildi.

Toplu sözleşme ve grev hakkı ile 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu ile ilgili olarak bir sempozyum düzenleneceği ve 2010 yılı Haziran ayı sonuna kadar da toplu sözleşme ve grev hakkı talebiyle ilgili eylem sürecinin sürdürüleceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber