Tam Gün Yasasına imzalı protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2009 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tıp fakültelerinde görevli öğretim üyelerince Tam Gün Yasa Tasarısı ile ''rotasyon uygulamasını'' protesto etmek amacıyla başlatılan imza kampanyası kapsamında 1500 imza toplandığını açıklandı.İmza kampanyasının sona ermesi nedeniyle, bir grup öğretim üyesinin katılımıyla, Türk Tabipleri Birliğinde basın toplantısı düzenlendi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Hatun, öğretim üyeleri adına yaptığı açıklamada, 23 Haziranda başlatılan kampanyanın bugün itibariyle sona erdiğini belirtti. Kampanya kapsamında toplanan bin 500 imzayı vermek üzere YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'den randevu talep ettiklerini bildiren Hatun, ancak bu isteklerine henüz bir cevap gelmediğini söyledi.

Tıp fakültelerinin yeni bir eğitim ve öğretim yılına başladıklarını da hatırlatan Hatun, ''kontenjan arttırımı ve Tam Gün Yasa Tasarısı nedeniyle fakültelerde huzursuzluk ve belirsizlik hakim olduğunu'' savundu. Yasa tasarısında getirilen performans sisteminin tıp fakültelerinin akademik yapısında ve araştırma potansiyelinde sıkıntılara neden olacağını iddia eden Hatun, ''Biz tıp fakültesi öğretim üyeleri olarak tam günün ilke ve değerlerine katılıyoruz, ancak tam gün olarak adlandırılan yasa tasarısı bu değerlere uygun değil. Bu nedenle karşı çıkıyoruz'' dedi.

Tasarının bu haliyle yasalaşması durumunda ''tıp fakültelerinin işletme haline geleceğini'' savunan Hatun, ''hekim iş gücünün ucuzlatılmasının halkın kaliteli sağlık hizmetine ulaşmasını imkansız hale getireceğini'' öne sürdü.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raşit Tükel ise imza kampanyasına katılan tüm öğretim üyelerinin, ''tıp fakülteleriyle ilgili kararlar alınırken YÖK'ün kendileriyle doğrudan ve yakın diyalog kurmasını'', ''tıp fakültelerinde kontenjan arttırımını zorlayan politikalardan vazgeçilmesini'', ''üniversite hastanelerinin finansman sorunlarının çözümü için bu hastanelerin ürettiği hizmetin niteliğine uygun ödeme programlarının geliştirilmesini'', ''Tam Gün Yasa Tasarısı'nda tıp fakültelerinin temel işlevi olan eğitim ve araştırmayı özendiren değişiklikler yapılmasını'' istediğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber