DİSK başkanına silahlı saldırı... Sendika binasında ayağından vuruldu

Haber Giriş : 05 Ekim 2009 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, silahlı saldırıya uğradı. Çelebi, Sendika binasındaki odasında ayağından vuruldu.

DİSK Başkanı Çelebi, saldırının ardından Florance Nightingale Hastanesi'ne kaldırıldı.

Silahlı saldırgınan daha sonra polis tarafından yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

- Ayağından 3-4 kurşunla vurulan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Florance Nightingale Hastahanesi'de birazdan ameliyata alınacağı öğrenildi.

DİSK Başkanı Çelebi'nin, bir değil iki bacağından kurşunlandığı tesbit edildi. Florance Nightingale Hastahanesi'nde Başhekim Mücahid Atmanoğlu tarafından muayene edilen Çelebi'nin, MR'ının çekiliyor. Çelebi, daha sonra, ameliyata alınacak.

Saldırgan, randevu alıp ziyarete gelmiş

- Saldırgan Rıza Tunçbilek, Süleyman Çelebi ile görüşmek üzere randevu alarak ziyarete gelmiş. Tunçbilek7in, ziyaret saati geldiğinde, Süleyman Çelebi'ye ''Para istiyorum'' dediği ve hemen akabinde silâhına davranıp tabancasını ateşlediği bildirildi.

DİSK Başkanı ile saldırgan mahalle arkadaşı

- DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ile kendisini makamında vuran saldırgan Rıza Tunçbilek'in, 1980 öncesinden aynı mahallede oturdukları birbirlerini tanıdıkları ortaya çıktı. Hadise sırasında Çelebi'nin odasında bulunan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, saldırganın şuurunun açık olduğunu söyledi.

- DİSK Başkanı'nın vuran saldırganın, ''Çelebi'den 100 bin lira alacağım vardı'' dediği bildirildi.

Çelebi'nin yanında bulunan DİSK Genel Sekreteri'nin dudağı patladı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin silahla yaralandığı olayda Çelebi'nin yanında bulunan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün'ün dudağının patlak olması dikkat çekti.

DİSK Genel Merkezi'nden çıkan Tayfun Görgün, bir süre görevlilerle görüştü. Polislerin bilgi aldığı Görgün, tekrar binaya girdi. Görgün'ün dudağının patlak olması dikkatlerden kaçmadı.

"Saldırının Alacak Verecekle Alakası Yok"

- DİSK Örgütlenme Daire Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'ye yapılan saldırının "alacak verecek meselesi ile ilgisi bulunmadığını, olayın çarptırılmaya çalışıldığını" söyledi.

AA muhabirine açıklama yapan Küçükosmanoğlu, saldırının gerçekleştiği sırada orada olmadığını, Çelebi ambulansa bindirilirken DİSK Genel Merkezi'nde geldiğini belirtti.

O sırada saldırganın polis tarafından derdest edilmiş bir şekilde götürüldüğünü anlatan Küçükosmanoğlu, Olay Yeri İnceleme ve diğer polis ekiplerinin binadaki olayla ilgili inceleme ve denetlemelerinin sürdürdüğünü kaydetti.

Küçükosmanoğlu, Çelebi'nin sekreteri, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ve diğer görgü tanıklarının Emniyete götürülüp ifadelerinin alındığını anlattı. Küçükosmanoğlu, şöyle konuştu:

"Saldırının alacak verecek meselesi ile alakası yok, olay çarpıtılıyor. Yani bu aşamada olayın alacak-verecek gibi mecralara çekilmesi doğru değil, olayı yapan kişinin DİSK'e bağlı bir sendikadan üye olması da söz konusu değil. Şahsın akıl sağlığının yerinde olup olmadığı konusunda şu an karar verilemez. Olayın hangi amaçla, ne için yapıldığı ve kimler tarafından yönlendirildiği konusunda şu anda bir bilgi yok. O nedenle olayı farklı mecralarda değerlendirmek, çarpıtma içine girmek doğru değil."

Vali: Çift şarjörle 7. kata çıkmış

- İstanbul Valisi Muammer Güler, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'yi bacaklarından vuran kişinin, binaya çift şarjörle geldiğini, 7. kata çıkarak, makam odasına girdiğini söyledi. Saldırganın 1950 Üsküp doğumlu olduğunu kaydeden Vali Güler, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte Çelebi'nin yatırıldığı hastahanenin önünde çok kısa açıklamada bulundu, olay hakkında araştırmaların devam ettiğini belirterek, fazla bilgi vermedi, içeriye girdi.

Memurlar.net ve Ajanslar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber