Diş hekimlerinden sevk davası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2009 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Diş hekimleri Odası, diş tedavisi için özel sektöre ve özel muayenehanelere sevki engelleyen bazı düzenlemelerin iptali istemiyle Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

Diş Hekimleri Odası Başkanı Umut Kural ve oda avukatı Duygu Ortaköylüoğlu, Bölge İdare Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı. Oda Başkanı Kural, yeni düzenlemelerin özel muayenehanelerde ve özel sektörde diş tedavisi hizmeti almak isteyenlere imkan tanınmadığını iddia etti. Diş tedavisi hizmeti almak isteyenlerin sadece Sağlık Bakanlığı'na bağlı diş hastanelerinden ya da genel hastanelerin diş bölümlerinden faydalanabildiğini hatırlatan Kural, sevkin önündeki engellerin kaldırılması için dava açtıklarını söyledi. Kural, ayrıca vatandaşların ağız ve diş sağlığını belirlemek için tarama başlattıklarını bildirdi.

Yoğunburç kavşağında başlatılan tarama kapsamında elde edilen verilerin toplanarak Başbakanlık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'e, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e mektupla göndereceklerini açıkladı. Taramaya katılan vatandaşlara da tek kullanımlık diş fırçası hediye edildi.

Oda adına davayı açan avukat Duygu Ortaköylüoğlu ise mahkeme binası önünde yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi: ''Diş tedavisi için vatandaşların özel sektöre sevkiyle ilgili olarak ilgili bakanlıklarca gerçekleştirilen bazı hukuka aykırı olduğunu düşündüğümüz yasal düzenlemelerin iptali ve bir idari yaptırım olarak yürütmenin durdurulması adına hukuka uygunluk denetimlerinin yapılması taleplerimiz yönünde. Danıştay Başkanlığına gönderilmek üzere Kayseri Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açmış bulunmaktayız. Yargıya, adalete ve özellikle sosyal hukuk devleti ilkelerine olan güvenimiz çerçevesinde açmış ve açmakta olduğumuz bu davaların taleplerimiz doğrultusunda ve hukuki olarak en doğru şekilde neticeleneceğini umuyor, talep ediyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber