SSK'lı anneler istediği hastanede sevksiz doğum yapabilecek

Haber Giriş : 18 Ocak 2005 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK'lı anne adaylarına büyük müjde SSK hastanelerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle yıllardır çile çeken anne adayları yeni uygulama ile daha nezih ve rahat ortamlarda doğum yapabilecek. Üstelik SSK'dan sevk bile almaya gerek kalmadan...

Yeni uygulamaya konulan mevzuata göre, SSK'lı anne adayları bundan sonra sevk için uğraşmadan doğrudan SSK ile anlaşmalı özel hastanelerde çocuklarını dünyaya getirebilecekler. SSK tarafından geçtiğimiz ay yapılan yasal düzenleme anne adaylarına istedikleri anlaşmalı bir hastanede doğum yapabilme şansı tanıyor.

Bundan önceki uygulamada acil durumlar dışında SKK'lı anne adayları doğumlarını SSK'ya bağlı hastanelerde kalabalık ve hasta yoğunluğu bulunan ortamlarda yapmak zorundaydılar. Yeni uygulamayı ilk başlatan Soğanlı Caddesi No: 77 Güngören'de hizmet veren Özel İlgi Hastanesi oldu. Uygulamaya öncelik eden hastane yetkilileri kendilerini tercin eden anne adaylarının pişman olmayacağını belirtiyorlar.

Özel İlgi Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mithat Güran, yaptığı açıklamada, hastane olarak SKK'lı anne adaylarına çocuklarını dünyaya getirmeleri için moden ve sağlıklı bir hizmet sunmaya hazır olduklarını belirtti. Halen SKK ile bazı alanlarda yaptıkları sözleşme kapsamında hasta kabul ettiklerini belirten başhekim Güran, "Biz bu uygulamanın anne adaylarının çektiği eziyete son vereceğine inanıyoruz" dedi.

Konuyla ilgi duyan okuyucularımız 0 212 506 05 66 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alabilirler...

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber