34 okulun müdürleri değiştirilince veliler valiliği bastı

Haber Giriş : 18 Ocak 2005 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de 34 okulun müdürlerinin değiştirilmesine tepki gösteren veliler valiliğe akın etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aynı okulda 5 ve daha fazla yıl görev yapan başarılı müdürleri atıl durumda kalan okullara atamasına ilişkin kararnameyi Vali Kadir Çalışıcı imzaladı. Bunun üzerine 34 okulun müdürü, sömestr tatilinde başka okullara tayin edildi.

Müdürleri değişen okullardaki öğrencilerin velisi olan 100 kişi bu karara tepki göstererek, valilik önünde toplandı. Müdürlerinin başka okula gönderilmemesini isteyen veliler, "Biz müdürlerimizden memnunuz. Bu hususta sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Gerekirse çocuklarımızı okula sokmayacağız. Müdürlerimiz Kurban Bayramı'nda kurban mı seçildi?" diye konuştu.

Daha sonra valilik giriş kapısına yığılan kadınlar, emniyet görevlileri tarafından "Hepinizi içeriye alamayız. Haksız duruma düşmemek için kenara çekilin" diye ikaz edildi. Veliler, her okulun temsilcisinin valilik makamına alınmasını istedi. Sonunda 3 temsilcinin Vali Kadir Çalışıcı ile görüştürülmesine karar verildi. Valiyle makamında bir süre görüşen veliler, Çalışı'dan Milli Eğitim Müdürlüğü talep ettiği takdirde tayinlerindeki imzasını geri çekeceği sözünü aldıklarını söyledi.

Veliler, daha sonra valilikten ayrıldı. Vali Kadir Çalışıcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, söz konusu tayinlerde kasıt aranmamasını isteyerek, "Okul müdürlerimiz gereğinden fazla aynı yerde kaldıklarında verim alınamıyor. Biz bu müdürlerimizin yeteneklerinden diğer okulların da istifade etmesini istiyoruz. Burada kimsenin mesleki kariyerine dokunulmuyor. Sadece okul değişikliği oluyor. Bunun için kadrolaşma, kıyım gibi maksadını aşan laflar kullanılmamalı. Bunun milli eğitim camiasına faydalı olacağına ikna oldum" diye konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber