Ergenekon soruşturması gümrüklere uzandı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 08 Ekim 2009 07:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ergenekon soruşturması, Gümrük Müsteşarlığı'ndaki bazı isimlere de uzandı. Soruşturmayı yürüten savcılar, Gümrük Müsteşarlığı'ndan üç ismin dosyasını istedi. Savcılığın yazılı talebi üzerine A.B.M., C.K. ve M.K.'nin binlerce sayfadan oluşan dosyaları İstanbul'a gönderildi.

Ergenekon savcılarının, bu üç isim üzerinde yoğun bir araştırma başlattıkları belirtiliyor.

Gümrük Müsteşarlığı'nın üst düzey yetkilileri, bu isimler arasında Habur'dan yapılan silah kaçakçılığına karışmış personel de olabileceğini dile getiriyor. A.B.M. ve C.K.'nin isimleri Ergenekon iddianamesine giren firari şüpheli Tuncay Güney'in ifadelerinde de yer alıyor. Tuncay Güney, iki gümrük görevlisinin PKK ve Kuzey Irak'taki gruplara gönderilen silahların Habur sınır kapısından geçirilmesine yardımcı olduklarını ileri sürmüştü. Güney, ayrıca C.K.'nın pasaport işlemlerini kendisinin yaptığını savunmuştu. Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Veli Küçük'le birlikte hareket ettikleri iddia ediliyor. Tuncay Güney, 2001'de polise verdiği ifadede Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in TSK'ya ait 24 bin silahı Kuzey Irak'a götürüp Talabani, Barzani ve PKK'ya verdiklerini ileri sürmüştü.

Sınırdan geçerken işlemlerini gümrük personeli C.K.'nin hallettiğini savunan Güney, şunları kaydetmişti: "Veli Küçük ile beraber olduğumuz dönemde, Doğu Perinçek'in referansıyla Aydınlık dergisinden bazı muhabirlerle Kuzey Irak'a gittik. Habur'dan itibaren JİTEM'den subaylar da yanımızda geldi. Arkamızda silah yüklü araçların olduğunu öğrendik. Gümrük geçişlerini Gümrük Müdürü C. yaptı. JİTEM subayları ve gazeteci arkadaşlarla Kuzey Irak'a geçtik. Arkamızdaki silah yüklü araçlarla Kuzey Irak'a geldiğimizde, Barzani'ye 12 bin, Talabani'ye 12 bin adet silah verildi. Bu silahlardan 6 bini ayrılarak, Talabani'nin adamları ve Binbaşı Tamer ile birlikte Kale Dizar isimli komünist parti binasında PKK'lı Cemil Bayık'a teslim edildi."

EMRE SONCAN ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber