8 Ekim 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2009 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Gül, Paris'te.

- Resmi ziyaret için Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO'nun 35. Genel Konferansı Genel Kurulu Bakanlar Forumu'na özel konuk olarak katılacak ve toplantının açılış konuşmasını yapacak.

- Fransa Başbakanı François Fillon ile öğle yemeğinde bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Gül, Senato Başkanı Gerard Larcher ile de görüşecek.

2- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Muş Valiliği ve Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

- Alparslan Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret edecek olan Şahin, Akıllı Sınıf Açılış Töreni ile Alparslan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Kapalı Salonu ve kütüphane açılış törenlerine de katılacak.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

- Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka da Başbakan Erdoğan tarafından Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edilecek.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara'da, "Kamuda ve Toplumda Etik Algılaması Konferansı"nın açılışına katılacak.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dün tamamlanan IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları'nı değerlendirmek üzere Başbakanlık Yeni Bina'da basın toplantısı yapacak.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Niğde Üniversitesinin yeni akademik yılı açılış törenine katılacak.

- Bakan Çiçek, valilik ve belediye başkanlığını da ziyaret edecek.

7- Macaristan Dışişleri Bakanı Balazs'ın Ankara temasları.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, resmi ziyaret amacıyla Ankara'da bulunan Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Balazs ile görüşecek.

- İki Bakan, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapacak.

- Macaristan Dışişleri Bakanı Balazs, Başbakan Erdoğan tarafından Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edilecek.

8- Devlet Bakanı Faruk Çelik, Kazakistan'ın başkenti Astana'da inşa edilen Atatürk Anıtı'nın açılışına katılacak.

9- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, İstanbul'daki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek Bilişim Zirvesi'09 e-Devlet Konferansı'na katılacak.

10- Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Hakkari'de incelemelerde bulunacak.

11- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Şanlıurfa'da "Güneydoğu Anadolu Bölgesi TÜBİTAK Ar-Ge Günü" etkinliğine katılacak.

- Bakan Aydın, basın toplantısının ardından, etkinliğin açılış konuşmasını yapacak.

12- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın Libya'daki temasları izleniyor.

13- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'da düzenlenen "Uluslararası Enerji Kongresi 2009-Yenilenebilir Enerji" programına katılacak.

14- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Makedonya Sağlık Bakanı Bujar Osmani ve beraberindeki heyetle, bakanlıkta bir araya gelecek.

15- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen SGK Müfettişleri Hizmet İçi Eğitim Programı'nın açılışına katılacak.

- Bakan Dinçer, Antalya Valililiği ile Sosyal Güvenlik Kurumu, İşkur ve Çalışma Müdürlüğünü de ziyaret edecek.

16- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ankara'da,

"1. Tarım ve İnsan" konulu fotoğraf yarışması ödül töreni ve sergisine katılacak.

17- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Amasya'nın Değirmendere köyünde düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine katılacak. Valiliği ve belediyeyi ziyaret edecek olan Eroğlu, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na iştirak edecek.

- Bakan Eroğlu, Tokat'ta da Kaz Gölü Kuş Cenneti Parkı'nın açılışını yapacak ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin akademik yılı açılış törenine katılacak, valiliği ve belediyeyi ziyaret edecek, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşacak.

18- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TRT-1'de yayınlanacak "Hesaplaşma" dizisinin Tepebaşı'ndaki setini ziyaret edecek.

19- Bütçe Çalışmaları...

- 287 milyar lira dolayında tutulması beklenen 2010 yılı bütçesinde 237 milyar lira gelir, 50 milyar lira da açık öngörülüyor.

- Memura yıllık yüzde 5,06 zam verilmesi planlanan yeni yılda 193,5 milyar lira vergi toplanacak, 57 milyar lira da faiz ödenecek.

20- TBMM'den.

- Genel Kurulda, Türk Borçlar Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

21- Türkiye İstatistik Kurumu, Ağustos 2009 sanayi üretim endeksi verilerini açıklayacak.

22- YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında, Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacak.

23- Denizcilik Müsteşarlığının koordinasyonunda, "Samsun Bölgesel Deniz Kirliliğine Acil Müdahale Tatbikatı-2009" Samsun Limanı mendireği dışında icra edilecek.

24- Nobel Edebiyat Ödülü'nün açıklanması bekleniyor.

25- Sütte, AB'de fazlalık krizi, Türkiye'de "azlık" sorunu var.

- AB'de çiftçiler, fiyatların düşmesini protesto etmek için sütlerini tarlalara dökerken, Türkiye'de, fiyatlar, hayvanlar kesildikten sonra ve devlet desteğiyle artırılabildi.

- Ankara Damızlık Süt Sığırı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Cengizhan Yorulmaz:

- "Geçen yıl yaşanan kriz nedeniyle besiciler hayvanlarını kesip, üretim düşünce, sütün toptan litre fiyatı 60-70 kuruşa yükseldi."

26- Basketbolda 25. Erkekler Teknosa Türkiye Kupası eleme grubu mücadelesi, (B) Grubu'nda Bursa, (D) Grubu'nda da Mersin'de sürüyor.

27- Dünya Büyükler Eskrim Şampiyonası, Antalya'da erkekler kılıç ve bayanlar epe takım eleme ve final müsabakalarıyla sona eriyor.

28- TFF 2. Lig 1. Grup'ta Zeytinburnuspor ile Pendikspor, TFF 3. Lig 1. Grup'ta Küçükköyspor ile Lüleburgazspor, İstanbul'da karşı karşıya gelecek.

29- Ümit Milli Futbol Takımı, 2011 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Ermenistan ile oynayacağı maçın hazırlıklarını Güngören Mimar Yahya Baş Stadı'nda yapacağı antrenmanla sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber