MHP İzmir Milletvekili Muhtar maaşlarının asgari ücret olmasını istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2009 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, muhtarların geçimlerini sağlamaları için en az asgari ücret kadar maaş almalarını öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.Tanrıkulu ve 23 arkadaşının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan teklife göre, muhtar maaşlarından damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmayacak; emekli aylığı alanların muhtar seçilmesi durumunda emekli aylığı almaya devam edecek, aynı zamanda her muhtar sigortalı sayılacak. Ayrıca, yoksullukları muhtar tarafından tespit edilen vatandaşlardan yazışmalarda harç alınmayacak.

Genel gerekçede, sayıları 53 bini bulan muhtarların 280 lira aylık ile geçim mücadelesi verdiğine dikkati çekilerek, aldıkları maaşın sigorta primlerini ödemeye dahi yetmediği kaydedildi.

Vatandaşların birçok işlemini özverili bir şekilde yerine getirmeye çalışan muhtarların çalışma saati anlayışından uzak bir şekilde üzerlerindeki iş yükünü, gerekli sorumluluk anlayışı çerçevesinde yerine getirdikleri vurgulanarak, teklifle muhtarların ekonomik sorunlarının bir nebze de olsa çözülmesinin amaçlandığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber