Başörtüsünün altına bone takan kızların nikahını kıymayan başkana inceleme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2009 13:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Denizli'nin Gürpınar Belediyesinde başörtüsünün altına bone takan bir genç kızın nikahının, başvuru fotoğrafının yasalara uygun olmadığı gerekçesiyle kıyılmaması iddiasıyla ilgili idari inceleme başlatıldığı açıklandı.Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Gürpınar Belediyesinde başörtüsünün altına bone takan bir genç kızın nikahının, başvuru fotoğrafının yasalara uygun olmadığı gerekçesiyle kıyılmaması iddiasıyla ilgili idari inceleme başlattıklarını, savcılığın da gereğini yapacağını söyledi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Vali Erkmen, konuyla ilgili haberlerin basında yer alması üzerine kaymakamdan bilgi aldığını belirterek, şöyle dedi:

''Tabii bu tip resmi işlemlerde ne tür fotoğrafların kullanılacağı, kabul edileceği resmen kayıt altına alınmış durumda. Dolayısıyla bir tarafın kabul edip bir tarafın kabul etmemesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Zaten aile de Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştur. Dolayısıyla biz idari yönden inceleme başlattık. Bir taraftan da savcılık gereğini yapacak. Dolayısıyla bir kasıt olup olmadığını, inceleme sonuçlandığı zaman açıklayacağız. Ama bir taraftan da bu evlendirme memurlarının işlemleri, direkt olarak savcılıkça takip edilmesi gereken hususlar olduğu için, savcılık gerekli inceleme ve tahkikata başlamıştır. Sonuç ayrıca bildirilecektir.''

FOTOĞRAFTAN KİM OLDUĞUNUN ANLAŞILMASI GEREKİYOR

Denizli Baro Başkanı Adil Demir, yüzün göründüğü fotoğraflarla nikah işlemlerinin yapılabileceğini söyledi. Nikah işlemlerinde vatandaşların kılık ve kıyafeti hususunda evlenme yönetmeliğinde hüküm olduğunu bildiren Demir, şöyle devam etti:

''Burada görüleceği gibi yüz ve alın kısmının açık olması koşulu vardır. Maksat, kişinin tanınabilmesidir. Eğer kişinin kim olduğu fotoğrafından anlaşılıyorsa nikahın yapılması gerekir.''

Müracaat edilen fotoğrafı gördüğünü ifade eden Demir, ''Gördüğüm kadarıyla ön cepheden alın ve yüz kısmı açık bir resim, kim olduğu açıkça anlaşılabiliyor'' diye konuştu.

Çivril'in Gürpınar beldesinde Ramazan Acar ie Cennet Güngör, 24 Eylül 2009'da nikah kıydırmak için belediyeden randevu istediklerinde, verilen vesikalık fotoğraf, başörtünün altında bone bulunduğu ve yasalara uygun olmadığı gerekçesiyle kıyılmamış, nişanlı çift, Uşak'ın Sivaslı ilçesine bağlı Ağaçbeyli beldesinde evlenmiş, olayla ilgili de Çivril Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuşlardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber