DTP'li milletvekilleri polisle tartıştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2009 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'da izinsiz yürüyüş düzenleyen gruba polis müdahalede bulundu. Müdahale sırasında gaz bombası ve taziyikli sudan etkilenen DTP'li Batman milletvekilleri polisle tartıştı.

Terör örgütü PKK elebaşının Suriye'den çıkarılışını protesto etmek amacıyla bir grup DTP'li Cumhuriyet Caddesindeki parti il binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada grup arasında DTP'li Batman Milletvekilleri Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız da yer aldı. Açıklamanın ardından bir grup yürüyüşe geçti. Uyarıya rağmen yürüyüş yapan ve terör örgütü lehine sloganlar atan gruba Sanat Sokağı yakınlarında müdahalede bulunuldu. Polis grubu dağıtmak için gaz bombası kullandı ve taziyikli su sıktı.

Gaz bombası ve tazyikli sudan etkilenen milletvekilleri tepki göstererek polislerle tartıştı. Ayla Akat Ata, polisin grubu kışkırttığını iddia etti. Gaz bombasından etkilenen milletvekillerine vatandaşlar yardım etti.

Bu arada, olaylarda kullanılan gaz bombasından etkilenen yaşlı bir kadının imdadına çevik kuvvet polisi yetişti. Baston ile yürümeye çalışan yaşlı kadının elinden tutan çevik kuvvet polisi kadını yolun karşı tarafına geçirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber