Türk Eğitim Sen, korsan öğretmen sitelerine kızdı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ekim 2009 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim Sen başkanı İsmail Koncuk hukuksuz uygulamalar ve insan hakkı ihlallerine karşı mücadele ettiklerini belirterek bazı öğretmen internet sitelerinde yapılan haberlere ve yorumlara kızdı.

Yönetici atama yönetmeliği konusundaki gayretlerinin tüm kamuoyunca bilindiğine dikkat çeken Koncuk "Bazı gayrı ciddi ve haberin sahibinin bile belli olmadığı internet sitelerinde, sendikamız özellikle yıpratılmaya çalışılmaktadır. Haberi yapanın adını bile yazmaya yüreğinin yetmediği bu sözde haber siteleri, bilişim kanunundaki eksiklerden de faydalanarak her çeşit gayri ahlaki usulü de kullanarak, sendikamızı yıpratmaya çalışmaktadır. Haberlerin altına yapılan yorumlar, özellikle haber sahipleri tarafından yapılarak üyelerimiz etkilenmek istenmektedir. Türk Eğitim Sen düşmanı bazı sendika mensupları da bu istismar alanını rahatlıkla kullanmaktadırlar." dedi.

Türk Eğitim Sen'in son olarak, sözleşmeli öğretmenlik ile askerlikte geçen sürelerin, hizmet yılının hesabında dikkate alınması amacıyla dava açtığını belirten Koncuk "Genelgeye açılan bu davamız, yönetmeliğe açılmış bir dava olarak kamuoyuna takdim edilerek, bir an önce yönetici olma arzusundaki öğretmenlerin sendikamıza karşı tepki göstermeleri sağlanmaya çalışılmıştır. Kaldı ki, Türk Eğitim Sen yönetmeliğe de dava açabilir ve bu kararı verdiğinde kamu yararı, eğitim çalışanlarının haklarını göz önüne alarak davasını açar." dedi.

Türk Eğitim Sen'in yönetici atama yönetmeliğini genel hatları ile beğendiğini kamuoyuna açıkladığını, ancak, bazı problemler olduğunu, bunların düzeltilmesi gerektiğini de bu açıklamalarına eklemiş, kamuoyuna duyurmuş ve MEB'e de yazılı olarak müracaat ettiğini belirten Koncuk "Kamuoyunun ve üyelerimizin söz konusu korsan internet sitelerine, altında haberi yazanın adı bulunmayan haberlere itibar etmemesi önemlidir. Aksi takdirde, bu gayri ahlaki yöntemi benimseyenler her istedikleri insanı ve kuruluşu yıpratma hakkını ve gücünü kendinde gören insanlar olarak yoluna devam edecektir." dedi.

Yapılan açıklamada ayrıca, açılan davanın kazanılması halinde kazanılmış haklara yönelik bir geriye gidiş olmayacağına dikkat çekildi. Açıklamada "Bu durum kariyer basamakları sınavında da yaşanmış, ancak kazandığımız davaya rağmen, uzman öğretmenliği kazananların durumlarında bir geriye dönüş olmamıştır. Türk Eğitim Sen açtığı ve açacağı tüm davalarda yönetici atama yönetmeliğinin uygulanmasını engelleyecek bir yaklaşım içinde olmayacaktır. Bütün bu değerlendirmeler Hukuk Büromuzda inceden inceye değerlendirilmekte ve sonucunda karar verilmektedir." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber