Anaokulu öğretmeni kadro istiyor

Haber Giriş : 02 Temmuz 2003 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anaokulu öğretmeni kadro istiyor
Milli Eğitim Bakanlığı, üniversitelerin anaokulu öğretmenliği bölümünden bu yıl mezun olan 2 bin kişi için sadece 750 kişilik kontenjan ayırdı.

Anokulu öğretmenliği mezunu her 3 kişiden 2'si işsiz kalacak. Bakanlık ise, 3 yıldır anaokullarında kız meslek lisesi mezunu 15 bin 8 kişiyi, 'Usta Öğretici' sıfatıyla görevlendirerek maaş ödüyor. Açıköğretimde öğrenci olan bu usta öğreticiler şu ana kadar 273 bin 469 çocuğa anaokulu eğitimi verdi. Anaokulu öğretmenliğinin profesyonelce eğitim alan üniversite mezunlarına bırakılmasını isteyen anaokulu öğretmenleri bakanlığa başvurarak kadro istedi.

AB'ye uyum sürecinde anaokullarının önemi artarkan bundan tam 3 yıl önce resmi ilköğretim okullarına ilk kez anasınıfları açıldı. MEB anaokullarını açarken, ortaya çıkan öğretmen açığını kapatmak için Anadolu Üniversitesi ile 3 yıl geçerli olmak üzere bir protokol imzalayarak, kız meslek lisesi mezunu 15 bin 8 lise mezunu öğrenciyi, 'Açıköğretim Okul Öncesi' programına kayıt yaptırmak şartıyla, 'Usta Öğretici' sıfatıyla kadrosuz olarak okullardaki anaokullarına atadı. Lise mezunu olan ve halen açık öğretimde okuyan 15 bin 8 kişi böylece derslere girerek, geçici gö revle ders başı yaptırmış oldu. Anasınıfı gibi önemli bir eğitim lise mezunlarının eline emanet edilirken, 273 bin 469 çocuk bu güne kadar bu 'usta öğretici'lerden eğitim aldı.

Bakanlık anasınıfında verilen eğitimin kalitesine bakmaksızın mezun olan öğrenci sayısının 300 bine yaklaşmasıyla iftihar ederken, üniversiteyle yapılan sözleşme gereği süresi dolan ve aslında kendileri de birer öğrenci olan vekil anaokulu öğretmenleri, devletten maaşlarını alarak, görevlerini sürdürmeye devam ediyor.
STAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber