AK Parti: Üniversitelerimizin Ar-Ge bütçesi 5 kat arttı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2009 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, son yedi yılda 63 üniversite kurulduğunu belirtti. Tanrıverdi, "Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi 2002 yılında 7,5 milyar lirayken 2009'da yüzde 267 artışla 27,5 milyar lirayı çıkmıştır. Aynı dönemde yüksek öğretim bütçesi de 2,5 milyar liradan 8,8 milyar liraya yükseltilmiştir." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ)'nin akademik yıl açılışına katıldı. Hüseyin Tanrıverdi, burada yaptığı konuşmada, üniversitelerde araştırma geliştirme faaliyetleri için ayrılan bütçenin beş katına çıktığını vurguladı.

Milletvekili Tanrıverdi, "Dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefi, ancak ar-ge ve yenilik çalışmalarının desteklenmesiyle mümkün olacaktır. Son yedi yılda 41'i devlet ve 22'si vakıf olmak üzere 63 üniversite kurulmuştur. Bugün 81 ilimizin tamamında üniversite mevcuttur. Öğrencilerimizin daha iyi şartlara kavuşması için burs ve yurt imkanlarını da önemli ölçüde iyileştirdik." şeklinde konuştu.

Hüseyin Tanrıverdi, 2002 yılında aylık 45 lira olan yüksek öğrenim bursunun 180 liraya, yüksek lisans bursunun 90'dan 360 liraya, doktora bursunun ise 135'ten 540 liraya çıkarıldığını kaydetti.

Üniversitelerin, özgür düşüncenin yeşerdiği ortamlar olduğuna dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, şunları söyledi: "Üniversiteler, sadece eğitim veren değil, sosyal imkanlar sunan, spor faaliyetlerini geliştiren, iş ve gelecek ilişkilerinin kurulacağı yerlerdir. Türkiye, gerek bölgesinde gerekse dünyada proaktif bir rol üstlenen, ekonomik ve demografik gücüyle denge unsuru olan ülkedir. Sizlerden aldığımız güç ve güvenle yarınlara daha umutla bakıyoruz. Demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden, düşünce ve ifade özgürlüğünden taviz verilmesi söz konusu olmayacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber