Niğde'de Birleşmiş Milletler gibi okul

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2009 18:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Niğde'de yaşayan mültecilerin çocukları, Türk akranlarıyla yan yana okula gidiyor.

Yeni eğitim yılının başlamasıyla eğitim camiasında yaşanılan hareketlilik, ilde mülteci olarak yaşayan farklı milletlere mensup çocukları da kapsıyor. Niğde'de yaşayan 5 farklı millete mensup çocuklar ilkokuldan liseye kadar her aşamada eğitim öğretime katılıyor. İlde İran, Azerbaycan, Somali, Sudan, Afganistan ve Hindistan'dan gelen çok sayıda mülteci yaşıyor.

Niğde'de yaşayan mültecilerin varlığı, Somalili miniklerin geçen yıl resmi bayramlarda geçit resimlerinde yer almasıyla gündeme gelmişti.

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği ile işbirliği halinde sosyal çalışmalar yürüten Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Niğde Temsilcisi Recep Korkut, şehirde yaşayan İran, Azeri, Somali, Sudan, İran, Afganistan, Hindistan kökenli mültecilerin, burada eğitimin her imkânından sorunsuz yararlandıklarını söyledi. Korkut, mülteci çocukların eğitimde oldukça başarılı olduklarını sözlerine ekledi.

Yakında büyükler için de Türkçe kursu açmaya hazırlandıklarını kaydeden Recep Korkut, mültecilerin hemen hepsinin ilk taleplerinin Türkçe öğrenmek olduğunu ifade etti.

Recep Korkut'un verdiği bilgilere göre, Niğde'de yaşayan mültecilerin sayısı 350'yi geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber