13 Ekim 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2009 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- AKPM Başkanı Lluis Maria de Puig Ankara'da temaslarda bulunacak.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Kabulde, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de bulunacak.

- Lluis Maria de Puig, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile de TBMM'de bir araya gelecek.

2- Slovakya Başbakanı Türkiye'ye geliyor.

- Başbakan Erdoğan, resmi ziyaret için Ankara'ya gelecek Robert Fico'yu Başbakanlık Merkez Bina'da törenle karşılayacak.

- Erdoğan ve Fico, ortak basın toplantısı yapacak. (Saat: 15.00)

- Slovakya Başbakanı Fico, Cumhurbaşkanı Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek.

3- Ankara'nın başkent oluşunun 86. yıl dönümü.

- Ankara Valisi Kemal Önal başkanlığındaki heyet, Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Ulus Atatürk Anıtı'nda tören yapılacak. (Saat: 11.00)

- Cumhurbaşkanı Gül, Ankara Valisi Kemal Önal ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gençlik Parkı Kültür Merkezi'nde bir resepsiyon verecek.

4- TBMM Başkanı Şahin, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Bölge Sorumlusu Fatma Çerçi ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

5- AK Parti, CHP, MHP ve DTP'nin Meclis gruplarında son gelişmeler değerlendirilecek.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ankara'da, "Hazine ile Kredi Garanti Fonu arasında 1 milyar liralık kaynak aktarımı"nı öngören protokolün imza törenine katılacak.

7- Türkiye-Suriye ilişkileri.

- Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Bakanlar Toplantısı, Halep ve Gaziantep'te olmak üzere iki bölüm halinde yapılacak.

- Toplantılara Türkiye'den Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile çok sayıda bakan da katılacak.

- Vize muafiyeti anlaşmasının da Türkiye-Suriye sınırında imzalanması öngörülüyor.

8- IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky:

- "Türkiye ekonomisi, gelecek yıldan itibaren başlayacak olan ekonomik toparlanma süreci sonucunda, yeniden güçlü büyümeye geçebilecektir, çünkü dinamik bir ekonomi bulunuyor."

9- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kadın Gelişim Merkezi-Biz'in İstanbul'daki "Aylık Konuşmacı" toplantısına konuk oluyor.

10- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen 13. Uluslararası İş Forumu Kongresi'nin açılış oturumuna katılacak.

11- Devlet Bakanı Faruk Çelik, BM Kalkınma Organizasyonları çatısı altında sağlık, eğitim, beslenme ve çevre alanlarındaki sosyal sorumluluk projelerine destek sağlamak amacıyla kurulan AGFUND'un İstanbul'daki ödül töreninde bulunacak.

12- Devlet Bakanları Mehmet Aydın ve Selma Aliye Kavaf, İzmir'de Uluslararası Multidisipliner Kadın Kongresi'ne katılacak.

13- Devlet Bakanı Kavaf, İzmir'de valiliği ziyaret edecek, Koruyucu Aile Proje Tanıtımı Programı ve 200. çocuğun koruyucu aileye teslimi törenine katılacak, AK Parti İzmir İl Başkanlığı ile bakanlığına bağlı bazı kuruluşları ziyaret edecek.

14- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı binasının hizmete açılış törenine katılacak.

- Günay, Nemrut ören yerinde gezi ve incelemelerde bulunacak, İstanbul Modern Folk Müzik Topluluğunun konserini izleyecek.

15- TBMM'den.

- Genel Kurulda, sözlü soru önergeleri ve denetim konuları ele alınacak.

- Avrupa Birliği Uyum Komisyonunda, Silah Yasası Tasarısı ele alınacak.

- İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, İtalya Senatosu AB Politikaları Komisyonu Başkanı Rossana Boldi ile görüşecek.

- Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Küba Dışişleri Bakan Yardımcısı Dagoberto Rodriguez Berrera ve beraberindeki heyetle bir araya gelecek.

16- Refiğ ve Göze'nin cenazeleri İstanbul'da toprağa veriliyor.

- Yönetmen Halit Refiğ Refiğ için Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde tören yapılacak.

- Refiğ'in cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.

- Gazeteci Yazar Ergun Göze'nin cenazesi de Merkez Efendi Camii'nde öğleyin kılınacak namazın ardından Merkez Efendi Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

17- Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Aydın'ın Didim ilçesinde toplanacak Türk Metal Sendikası Zorunlu Organlar ve Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantısı'na katılacak.

18- Kamu İhale Kurumu Başkanı Hasan Gül, Ankara Sanayi Odası üyelerinin kurumla ilgili karşılaştığı sorunların ele alındığı toplantıda konuşacak.

19- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, İsveç'in Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Cecilia Malmström'ü kabul edecek.

20- Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Çin'i ziyaret ediyor.

21- Avusturya Federal Meclisi İçişleri Komisyonu yeniden düzenlenen yabancılar yasasını ele alacak.

- Yeşiller Partisinin talebi üzerine basın ve kamuoyuna açık yapılacak toplantıda yeni yasayı hazırlayan uzmanlar, milletvekillerinin sorularını yanıtlayacak.

22- Talih Kuşu'ndan tarihi ikramiye.

- Milli Piyango, yılbaşı özel çekilişindeki büyük ikramiyeyi 30 milyon lira olarak belirledi.

- Şans oyunlarında bugüne dek Süper Loto ile 1 kişiye en fazla 24,9 milyon lira kazandıran talih kuşu, büyük ikramiyenin tam bilete çıkması durumunda, yılbaşında tarihinin en büyük ikramiyesini vermiş olacak.

23- 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali sürüyor.

- Festivalin bugünkü bölümünde uluslararası jüri, basın toplantısı yapacak.

24- Konferans...Toplantı...

- Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Mersin'deki Ahilik Haftası kutlamalarına katılacak.

- Yapı Kredi Portföy'ün ana sponsorluğunda düzenlenen "Funds World Turkey 2009" Konferansı, İstanbul'da yapılıyor.

- Anadolu Grubu Teknoloji Zirvesi'04 İstanbul'da gerçekleştirilecek.

- Kırgızistan'ın Chuy Bölge Valisi Bolotkan Kumarov başkanlığındaki ticaret heyeti, İzmir Ticaret Odasını ziyaret edecek.

- Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Hara Skolarikou ile İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'de yapılacak Türk-Yunan İş Forumu'yla ilgili basın toplantısı yapacak.

25- Türkiye-Ermenistan milli maçına doğru.

- 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki son maçında Bursa'da Ermenistan ile yarın karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı, maçın hazırlıklarını tamamlayacak.

- Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, maça ilişkin Atatürk Stadı'nda basın toplantısı yapacak.

26- 18. Avrupa Ümitler Futbol Şampiyonası 2. Eleme Grubu'nda yer alan Türkiye, 4. maçında Ermenistan ile Eskişehir'de karşılaşacak.

27- 17 Yaş Altı (B) Genç Milli Futbol Takımı, İrlanda Cumhuriyeti ile ilk özel maçını bugün Antalya'da yapacak.

28- Beşiktaş Kulübü'nün mobil iletişim hizmetini yapacak Kartalcell'in tanıtımı amacıyla Swissotel'de basın toplantısı yapılacak.

29- İstanbul'da 15-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Boğaziçi Uluslararası Artistik Buz Pateni Gençler Grand Prix yarışmalarının tanıtımı amacıyla basın toplantısı yapılıyor.

30- Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, İstanbul Lisesini ziyaret ederek, öğrencilerle söyleşi yapacak.

31- (A) Milli Futbol Takımı, yarın 468. randevuda.

- Türk Milli Takımı, geride kalan maçlarda 164 galibiyet, 112 beraberlik ve 191 yenilgi aldı, 602 gol atıp, kalesinde 712 gol gördü.

32- Fatih Terim'in veda maçı...

- Milli Takımlar Teknik Direktörü Terim, yarınki Ermenistan maçıyla birlikte (A) Milli Futbol Takımı'nın başında 92. ve son kez sahaya çıkacak.

- Ay-yıldızlı ekip, (A) Milli Takım'ın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanını açık ara elinde bulunduran Fatih Terim yönetiminde yaptığı toplam 91 maçta, 42 galibiyet, 26 beraberlik ve 23 yenilgi alırken, 134 gol atıp, kalesinde 101 gol gördü.

- Türkiye, Terim'in ikinci döneminde yaptığı 31'i resmi, 26'sı özel toplam 57 maçtan 25'ini kazandı, 18'inde berabere kaldı, 14'ünü ise yitirdi.

33- Türk Milli Futbol Takımı, Bursa'da 7. maça çıkıyor.

- (A) Milliler, yarınki Ermenistan maçını yapacağı Bursa Atatürk Stadı'nda daha önce yaptığı 6 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı, 5 gol atıp, aynı sayıda gol yedi.

- Ay-yıldızlı ekip, Bursa'da Hollanda ve Almanya gibi futbol devlerini yenmeyi başardı.

- Türkiye ile Ermenistan (A) milli futbol takımları, Türkiye'de ilk kez karşı karşıya gelecek.

- İki ülke (A) milli takımları arasında tarihte yapılan tek maçı Türkiye, Erivan'da 2-0 kazandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber