Ankara'da domuz gribine rastlanan okulda eğitime 1 hafta ara verildi

Haber Giriş : 14 Ekim 2009 11:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ankara'nın Bilkent İlköğretim Okulu, 4 öğrencide domuz gribi tespit edilmesinin ardından 1 hafta süre ile tatil edildi.

Sağlık Bakanlığı, domuz gribi virüsünün rastlandığı öğrencilerin bulunduğu Özel Bilkent İlköğretim Okulu'nda eğitime 1 hafta süreyle ara verildiğini duyurdu.

Okulda şu ana kadar 4 öğrencide virüse rastlandığı belirtilirken, öğrencilere önceden duyurulduğu için sabah okula neredeyse gelen hiç olmadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, boş olan okulda ilaçlama yapacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ve Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü konuya ilişkin olarak ortak çalışma başlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ekipleri, eğitime bir hafta ara verilen okul ve çevresini dezenfekte etmeye başlayacak. Ekip, okul yönetiminden talimat bekliyor.

Ankara Valisi: 500 öğrenci sağlık kontrolünden geçirilecek

Ankara Valisi Kemal Önal, domuz gribi vakası nedeniyle bir hafta süreyle tatil edilen Bilkent'teki BUPS İlköğretim Okulu dışındaki herhangi bir okulda tatilin söz konusu olmadığını, ayrıca 500 öğrencinin sağlık kontrolünden geçirileceğini açıkladı.

Vali Önal yaptığı açıklamada, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ve okul yönetiminden oluşan bir ekibin, okulda öğrenim gören 500 öğrencinin evlerine giderek, sağlık kontrollerinde bulunacağını söyledi.

Kontrole yönelik çalışmaların bu sabahtan itibaren başlatıldığını belirten Önal, okulda çocukları eğitim gören velilerin paniğe kapılmaması gerektiğini ifade etti.

BELEDİYE EKİBİ DEZENFEKSİYON YAPACAK

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ilaçlama ekibi, dezenfeksiyon işlemi için domuz gribi vakası görülen okula geldi.

İlaçlama ekibi yetkilisi Mehmet Dane, sınıflar ve tuvaletlerde dezenfekte işlemi yapacaklarını açıkladı.

Ankara Valiliği İl Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol ve Denetim ekibine ait bir aracın da okula geldiği görüldü.

BAZI OKUL YÖNETİMLERİNDEN VELİLERE MESAJ

Bu arada, Ankara'daki bazı ilköğretim okullarının yönetimleri, velilerin cep telefonlarına mesaj göndererek, domuz gribi belirtilerine ilişkin bilgilendirme yaptı.

Mesajda ?Yüksek ateş, öksürük, halsizlik, kusma, ishal belirtileri gösteren öğrencilerin tanı ve tedavileri yapılmadan okula gönderilmemeleri önemli rica olunur? denildi.

Rektör Yardımcısı: Her Şey Sağlık Bakanlığın Kontrolünde

- Bilkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Atalar, domuz gribi vakası görülen Bilkent'teki BUPS İlköğretim Okulunda, durumun Sağlık Bakanlığının kontrolünde olduğunu bildirdi.

Atalar gazetecilerin sorusu üzerine, domuz gribi vakası görülmesi nedeniyle okulun 1 hafta süreyle tatil edildiğini anımsattı.

Okulda 4 öğrencide domuz gribi vakasına rastlandığını kaydeden Atalar, öğrencilerin hastanede olmadığını belirtti. Virüs tespit edilen öğrencilerin sağlık durumlarında ciddiyetin söz konusu olmadığını aktaran Atalar, okuldaki diğer öğrencilerın durumuyla ilgili araştırmanın da yapıldığını ifade etti.

Atalar, şu anda okulda her şeyin Sağlık Bakanlığının kontrolünde yürütüldüğünü söyledi.

Bu arada bazı öğrenci velileri de okula gelerek gelişmeler hakkında bilgi aldı. Hakan Apaydın isimli veli internette gördüğü haberler üzerine okula geldiğini ve okulun 1 hafta tatil edildiği bilgisini aldığını söyledi.

Öğrencilerin İskoçya'ya yaptığı geziye çocuğunun katılmadığını ifade eden Apaydın, çocuğunu hastaneye henüz götürmediğini de kaydetti.

Hale Üstünel isimli veli de abartılacak bir durum olmadığını dile getirerek, kızını kontrole götürdüğünü ve bir sorunla karşılaşmadıklarını belirtti.

Sağlık Bakanlığı: 3'ü öğrenci 2'si aile ferdi 5 kişide virüs tespit edildi

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, İhsan Doğramacı Vakfı Ankara Özel Bilkent Laboratuvar İlköğretim Okulu'nda 3'ü öğrenci, 2'si aile ferdi olmak üzere toplam 5 kişide H1N1 (domuz gribi) virüsü tespit edildiğini bildirdi. Buzgan, 1'i öğretmen, 3'ü öğrenci olmak üzere şüpheli 4 kişinin laboratuvar incelemesinin ise devam ettiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada dünyada H1N1 grip pandemisi yaşandığını, kuzey yarım kürede ise hastalığın aktivitesinin kısmi artış gösterdiğini belirtti. Bugüne kadar 481 vaka tespit edildiğini kaydeden Buzgan, "Bunlardan 164'ü yerli. Hastalığın ortaya çıkışından bu güne alınan tedbirler dolayısı ile hastalık ülkemizde diğer ülkelere kıyasla sınırlı kalmıştır." dedi.

Son olarak dün İhsan Doğramacı Vakfı Ankara Özel Bilkent Laboratuvar İlköğretim Okulu'nda bir 7. sınıf öğrencisinde domuz gribine rastlandığını hatırlatan Buzgan, "Aynı okulda benzer şikayeti olup hasta kişiler ile yakın teması olanlardan alınan numunelerde 3 öğrenci, 2 aile ferdi olmak üzere toplam 5 kişide pozitiflik tespit edilmiştir. Şüpheli 4 kişinin laboratuvar incelemesi ise devam etmektedir." diye konuştu.

Yapılan incelemelerde öğrencilerden bazılarının İskoçya'ya 3 günlük bir gezi yaparak, 4 Ekim 2009'da Türkiye'ye döndüklerini kaydeden Buzgan, "Dönüş sırasında 3 öğrenci de hafif hastalık belirtileri olduğu ve iyileştikleri anlaşılmıştır. Daha sonra bu hastalarla teması olan bazı öğrencilerde grip belirtilerinin ortaya çıkması ve yapılan tetkiklerin sonucunda durum anlaşılmıştır." dedi.

AA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber