Tecavüze uğradı, bebeği satıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Ekim 2009 19:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESKİŞEHİR'de yetiştirme yurdunda kalan 17 yaşındaki genç kızın başına gelmeyen kalmadı...

Eskişehir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı 100'üncü Yıl Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan E.K., bir yıl önce tanıştığı 17 yaşındaki S.E. ile bir eve gitti. İddialara göre S.E., E.K.'ye burada tecavüz etti.

Genç kızın karnının büyümesi üzerine yurt görevlileri tarafından hastaneye götürülen kızın hamile olduğu anlaşıldı. Bu durum üzerine E.K yurt yetkilileri tarafından Eskişehir Kadın Sığınma Evi'ne gönderildi. Genç kıza tecavüz eden S.E. de 20 Şubat 2009 tarihinde yakalanıp tutuklandı.

Kaldığı sığınma evinden alışveriş için izinle dışarı çıkan E.K, S.E.'nin yakınları olan Güldane Ökten, Sevgül Aktaş ve Karaca Ökten tarafından kaçırılıp Kurtuluş Mahallesi'ndeki bir eve götürüldü.

Zorla alıkonulduğu evde doğum yaparak bir erkek bebek dünyaya getiren E.K'nın bebeği çocukları olmayan bir aileye para karşılığında satıldı.

Tutulduğu evden bir fırsatını bulup kaçan E.K polise giderek şikayetçi oldu. Polisler Güldane Ökten, Sevgül Aktaş ve Karaca Özten'i yakaladı. Şüphelilerin kaldıkları evde yapılan araştırmada E.K.'nın parmak izlerine ve çarşafta kan izlerine rastlanıldı.

Gözaltına alınan Güldane Ökten ile kızı Sevgül Aktaş ve oğlu Karaca Ökten, E.K.'nin evlerinde kendi isteği ile kaldığını öne sürdü. Polis, satıldığı öne sürülen bebeğin bulunması için çalışma başlattı. ?Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak ve insan ticareti yapmak' suçundan adliyeye sevk edilen Güldane Ökten, oğlu Karaca Ökten ve kızı Sevgül Aktaş çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Güldane Ökten'in dilencilik yaptığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber