15 Ekim 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2009 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Türkiye'den "Irak'a dostluk çıkarması."

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı bakanlar ve çok sayıda iş adamıyla bu sabah hareket ettiği Irak'ın başkenti Bağdat'ta yoğun temaslarda bulunacak.

- Erdoğan, "dostluk çıkarması" olarak nitelendirdiği Bağdat ziyaretinde Irak Başbakanı, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcıları ile ikili görüşmeler yapacak.

- Heyetteki bakanlar, Iraklı muadilleriyle yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyi çerçevesinde bir araya gelecek, iş adamları Irak'ta ticaret ve yatırım konularında temaslar yapacak.

2- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Genel Sekreteri Ramil Hasanov'u kabul edecek.

- Şahin, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov ile de görüşecek.

3- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 18. Yerel Medya Eğitim Semineri'nin açılışında konuşacak.

- Seminerin öğleden sonraki bölümünde, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi'nin başkanlığındaki oturumda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ve AA Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Yazak konuşacak.

4- Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın Pakistan'daki temasları izleniyor.

- Aydın, Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari tarafından kabul edilecek.

- Devlet Bakanı Aydın:

- "Pakistan ile ekonomik ilişkilerin gelişmesi için zemin hazır."

-"Hedef, Pakistan ile ticaret hacmini 2 milyar dolara çıkarmak."

5- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul'da, MEB-Vodafone "Okul Öncesi Eğitim-İlk Adım Projesi" basın toplantısına katılacak.

6- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ankara'da sinema sektörünün temsilcilerine verilecek yemeğe katılacak.

7- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bakanlığın Opera'daki binasında, yönetmen Francis Ford Coppola'yı kabul edecek.

8- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde 45. görüşmeyi yapacak.

9- TBMM'den.

- Genel Kurulda, Türk Borçlar Kanunu Tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

-Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TBMM AB Uyum Komisyonuna AB'ye katılım sürecine ilişkin bilgi verecek.

- Bağış, Avrupa Güvenlik ve Savunma Asamblesi Batı Avrupa Birliği Parlamenter ve Halkla İlişkiler Komisyonu üyelerinden oluşan heyeti TBMM'de kabul edecek.

-Bakan Bağış, Ermeni gazetecilerle TBMM'de görüşecek.

- Avrupa Güvenlik ve Savunma Asamblesi Batı Avrupa Birliği Parlamenter ve Halkla İlişkiler Komisyonu üyeleri, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ve TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı yaşar Yakış ile bir araya gelecek.

- MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural basın toplantısı düzenleyecek.

10- Siyasi partilerden.

- DP Genel İdare Kurulu, Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk'un başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

- SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün, Giresun'nda basın toplantısı yapacak.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

11- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Ankara'da toplanacak.

- Toplantıya ilişkin açıklamanın akşam saatlerinde yapılması bekleniyor.

12- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı iş gücü istatistiklerini açıklayacak.

13- YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın başkanlığında Ankara'da toplanacak.

14- Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde basın toplantısı yapacak.

15- Giresun Üniversitesinde yeni akademik yıl törenle açılacak.

- Açılış dersini Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu verecek.

- Kırımoğlu, Rusya ve Gürcistan'dan konuşmacıların katılacağı "Doğu Karadeniz Havzasında Türk Dili" konulu panele katılacak.

16- "4. Ulusal Hidrojen Enerjisi Kongresi" (UHK 2009) Kocaeli Üniversitesinde yapılacak.

17- Türk Yunan İş Forumu, İzmir'de başlayacak.

18- Atatürk;ün Yozgat;a gelişinin 85. yıl dönümü, Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törenlerle kutlanacak.

19- 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali devam ediyor.

- Festivalde, "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması"na kabul edilen, Miraz Bezar'ın yönettiği Kürtçe filmin de galası yapılacak.

20- Müteahhitlerin yeni hedefi Güney Afrika ve Hindistan.

- Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren: "Elimizdeki pazarların bir kapasitesi var, eğer iş hacmimizi katlamak istiyorsak yeni pazarlar bulmamız gerekiyor."

- "Yeni hedef olarak Güney Afrika ve Hindistan'ı belirledik, buralarda atılımlar yapacağız."

- "Belli bir seviyede iş yapacak standarda gelmemiş firmaların yurt dışına açılmasını önleyecek bir akreditasyon sistemine ihtiyaç var."

21- Bakanlığın "gökdelen bina" projesine güvenlik engeli.

- TOKİ'nin Tarım ve Köyişleri bakanlığı için yaptırdığı 24 katlı binanın inşaatı, "uçuş hattı güvenliği sorunu"na neden olduğu gerekçesi ile ruhsat verilmediği için durduruldu.

- Yaklaşık yüzde 17'si gerçekleştirilen inşaat tasfiye edilirken, proje, 15-16 kata indirilerek yeniden ihale edilecek.

22- Rakının vergisi artıyor, viskinin düşüyor.

- Türkiye'nin, AB'ye taahhütleri çerçevesinde rakı, viski, cin ve votkanın vergisi 2018'de 40 lirada eşitlenecek.

- Rakıdan alınan 36 liralık maktu ÖTV, 2012 nisanında 38 liraya, 2015 nisanında 39 liraya, 2018 nisanında ise 40 liraya çıkacak.

- Buna karşılık viskideki 60 liralık vergi, 2012 nisanında 50 liraya, 2015 nisan'ında 45 liraya, 2018 nisanında da 40 liraya düşecek.

23- Toplantı... Tören... Sempozyum...

- Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ile Unit Grup arasında, Erzincan'da kurulacak hidroelektrik santralin finansmanına ilişkin kullandırılacak kredi sözleşmesi İstanbul'da imzalanacak.

- Groupama Sigorta ve Groupama Emeklilik, yeni döneme ait planlarını, Groupama Uluslararası Genel Müdürü Jean François Lemoux'nun katılımıyla İstanbul'da yapılacak basın toplantısıyla açıklayacak.

- ATM üreticisi Diebold, İstanbul'da, Türkiye ofisinin açılışı nedeniyle bir bilgilendirme toplantısı yapacak.

- TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ve Kimya Mühendisleri Odasının "Dünya Gıda Günü" dolayısıyla düzenlediği "Küresel Kriz, Türkiye ve Gıda Güvencesi" konulu sempozyum Ankara'da yapılacak.

- "9. Uluslararası Dil-Yazın-Deyişbilim Sempozyumu" Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde başlayacak.

- Türk-İş Genel Sekreteri ve Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Rize'de, sendikaların şube başkanları toplantısına katılacak.

- Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, Erzurum'da valilik ve Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğünü ziyaretinin ardından AÜ Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye Almanya İlişkilerinin Tarihi Gelişimi ve Yeni Ufuklar" konulu konferansa katılacak.

24- Basketbolda kupa mücadelesi...

- 25. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker, Ankara Atatürk Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

25- Beşiktaş Kulübü'nde 2010 yılı Ocak ayında yapılacak olağan seçimli genel kurul öncesi eski yöneticilerden Murat Aksu, BJK Plaza'daki Divan Kurulu Salonu'nda basın toplantısı yapacak.

26- Galatasaray Kulübü ile şans oyunları platformu Bilyoner arasındaki anlaşmanın imza töreni, kulüp başkanı Adnan Polat'ın da katılımıyla Polat Renaissance Oteli'nde yapılacak.

27- Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası, klasman ve final maçlarıyla Adana'da sona eriyor.

28- Dünya Gençler Buz Pateni Grand Prix'sinin 7. ayağı, "Boğaziçi Uluslararası Artistik Paten Gençler Grand Prix'si" adıyla Silivrikapı Buz Pateni Salonu'nda başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber