İstihbaratın başına Namal'ın getirilme sebebi

Haber Giriş : 17 Ekim 2009 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atandığı günden bu yana tartışılan Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek görevden alınırken, yerine getirilen isim de Emniyet içinde ?'Savaş Tecrübesi'' bulunan tek isim oldu.Okyanus operasyonu ile gündeme gelen istihbaratın yeni başkanı Konya Emniyet Müdürü 52 yaşındaki Hüseyin Namal, Irak-İran savaşı sırasında Bağdat'ta Güvenlik ataşesi olarak çalışmıştı.

1978 yılında Polis Akademisine giren ve komiser Yardımcısı olarak Trabzon'a atanan Namal, Çevik Kuvvet Şubesinde görev aldıktan sonra da Terörle Mücadele Şube Müdürü olarak görev yaptı. 1983 yılında İran-Irak savaşı sırasında Bağdat Büyükelçiliğinde Güvenlik Ataşesi olarak görev yaptıktan sonra yurda dönen Namal, Elazığ ve Kocaeli Emniyet Müdürlükleri görevinde de bulundu. 'Terör ortamında halk desteği' konusunda ABD'de eğitim gördü. Namal 19 Aralık 2008 tarihinden bu yana Konya'da görev yapıyordu.

TARTIŞILAN İSİM AKYÜREK

CHP lideri Deniz Baykal'ın ?'Emniyet içinde F tipi örgütlenme kurduğu ve tarikatçı olduğu'' suçlaması yaptığı, telekulak iddiaları ve 70 milyonun telefonlarının dinlenmesi için mahkeme kararı alınması ile birlikte gündeme gelen Ramazan Akyürek koltuğuna oturduğu günden bu yana tartışılıyor.

Trabzon Emniyet Müdürü olduğu dönemde Trabzonspor'lu futbolcuların kurşunlanması, Santa Maria Kilisesi'nin Papazı Andrea Santoro'nın öldürülmesi gibi olaylar nedeniyle tartışılan Akyürek'in, Hrant Dink cinayeti azmettiricilerini de istihbarat elemanı olarak kullandığı belirlenmişti. Sicil raporunda da ?Emniyet'teki hizipleşme içinde. İrticai akımlara (Fethullah) yakın. Dikkat edilmelidir? notu olduğu belirlenen Akyürek'in Trabzon'da bulunduğu dönemde, çete faaliyetlerinin yoğunlaştığı, çok sayıda iş adamından haraç istendiği, çetelerin sevilen futbolculara kadar uzandığı ortaya çıkmıştı.

Trabzonspor'lu milli takım oyuncuları Fatih Tekke ile Gökdeniz Karadeniz'den 500'er bin dolar haraç istenmesine ve Tekke'nin ayağına kurşun sıkılmasına, söylentilerin hemen herkes tarafından bilinmesine rağmen, Emniyet'in konudan habersiz kalması da ?skandal? olarak değerlendirilmişti.

(Gazeteport)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber