Adana'da valilik ve belediyenin ?yıkım restleşmesi'

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Ekim 2009 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA Valiliği, Başkanlığını MHP'li Aytaç Durak'ın yaptığı Büyükşehir Belediyesi tarafından Seyhan Baraj Gölü kıyısında yaptırılan 17 kafeterya için ?gecekondu oldukları' gerekçesiyle yıkım kararı verdi. Bunun üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi de Adana Valiliği'nin kurduğu Adana Kent Bilgi ve Güvenlik Sistemi (Mobese) komuta kontrol binası için yıkım kararı çıkarttı.

Valiliğin aldığı bu karar üzerine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği, 5 milyon 273 bin TL'ye ihale edilen ?Mobese Projesi'nin beyni' konumundaki bina ile ilgili ne yıkım kararı aldı. Valiliğe gönderilen 16 Ekim tarihli yazıda Mobese binasının imar planında yol üzerinde kaldığı, yol çalışmalarının aksamaması için acil olarak tahliye edilmesi istendi. Genel Sekreter Hasan Gülşen imzalı kararda, Mobese binasının tahliye edildikten sonra belediye tarafından yıkılacağı belirtildi.

Adana Valiliği, daha önceki yazışmalarda Adana Emniyet Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası yapılıncaya kadar Mobese binasının yıkılmamasını istedi. Ancak Büyükşehir Belediyesi, geri adım atmayıp, acilen yıkım tavrını korudu. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 10 Temmuz'da yaptığı ziyarette Mobese komuta kontrol binasında incelemelerde bulunmuş, bu brifingde izleme sisteminin 18 Ağustos'ta faaliyete geçeceği açıklanmıştı. Ancak bu açılış yapılamadı.

Göl kıyısında yaptırılan kafeteryalar ise Valiliğin isteğine rağmen Büyükşehir Belediyesi tarafından yıktırılmayıp, ?Bu bölge rekreasyon alanı ve yetki bizde' denilince, Valilik, İçişleri Bakanlığı'ndan görüş isteyerek beklemeye geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber