PTT Genel Müdürü'nü çıldırtan telefon mesajı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 20 Ekim 2009 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basılı gönderilerin taşınmasında tekel olan PTT, her bir gönderiden 70 kuruş gelir elde ediyor. PTT, e-fatura ile her aboneden yılda elde ettiği 8 liradan mahrum kalıyor

HAMDİ ATEŞ /ANKARA

PTT Genel Müdürü Osman Tural, cep telefonuna gelen bir mesajla çılgına döndü. Avea abonelerine "e-faturaya geçerek kâğıt tasarrufu yapabilir, milyonlarca ağacı kurtarabilirsiniz" mesajı gönderdi. Bu mesajı alan Tural, Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir'e, "Bu mesaj nedir?" diye çıkıştı. Tural'ın mesaja neden tepki gösterdiği ise daha sonra anlaşıldı. Çünkü, basılı gönderilerin taşınmasında tekel olan PTT, her bir gönderiden 70 kuruş gelir elde ediyor. PTT, e-faturaya geçen her bir aboneden yılda elde ettiği 8 lira 40 kuruştan mahrum kalıyor.

PTT'NİN GELİRİNİ DÜŞÜRÜYOR

PTT Genel Müdürü Osman Tural'ın, Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir'e tepki göstermesinin ardında yatan gerçek de bu. Bir törende Akdemir'i gören Tural, hemen cep telefonunu açtı ve Avea'dan gelen "e-faturaya geçerek kâğıt tasarrufu yapabilir, milyonlarca ağacı kurtarabilirsiniz" mesajını gösterdi. "Bunu mesaj nedir? Bu nedenle PTT'nin gönderi sayısı düşüyor, geliri azalıyor. Anladık vatandaşa gönderiyorsunuz da bana neden gönderiyorsunuz?" diyen Tural, Akdemir'e esprili bir şekilde takıldı.

1,5 milyarlık gönderi

Telefon ve cep telefonlarının ardından internetin de yaygınlaşmasıyla birlikte vatandaşlar mektup yazmaz olurken, PTT'nin gönderi sayısı da düşmeye başlamıştı. Daha sonra cep telefonu ve internet aboneleri ile kredi kartındaki yaygınlaşma gönderi sayısını artırmaya başlamıştı. Bunun yanında 43 milyon civarında da kredi kartı müşterisi var. Kredi kartı ve faturaları basılı ortamda vatandaşa ulaştırma görevi ise PTT'nin. PTT geçen yıl Türkiye içinde 1 milyar 164 milyon gönderi taşıdı. Türkiye'de toplam sabit telefon, internet, cep telefonu abonesi ve kredi kartı müşterisi sayısı 120 milyona yaklaşıyor. Sadece bunların fatura ve ekstre gönderi sayısının yıllık 1 milyar 400 milyonu geçiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber