Avukata Danıştay müjdesi

Haber Giriş : 22 Ocak 2005 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEMURLAR.NET'İN NOTU: Aşağıdaki haberde yer alan mahkeme kararı geçen hafta içerisinde sitemizde yayımlanmıştı.


Danıştay, avukatları sevindirecek bir karar aldı. Aydın'da bir avukatın, memur eşi üzerinden sağlık yardımı almak için açtığı davanın gerekçelerini haklı bulan Danıştay, İdare Mahkemesi'nin bu yöndeki kararını onadı

SİGORTALI olmaları zorunlu tutulan ancak sağlık sigortası kendi isteklerine bırakılan avukatlara Danıştay'dan sevindirici karar çıktı. Aydın Barosu'na kayıtlı bir avukatın, memur eşi üzerinden sağlık yardımı almak için açtığı davanın temyiz incelemesini yapan Danıştay 2. Dairesi, avukatın talebi yönündeki idare mahkemesi kararını onadı. Eşinin sağlık sigortasından yararlanmak amacıyla Aydın 1. İdare Mahkemesi'nde dava açan bir serbest avukatın gerekçeleri haklı bulunmuştu. Ancak avukatın eşinin görev yaptığı kurum, kararın temyizi için Danıştay'a müracaat etti.

DANIŞTAY 2. Daire üyeleri, idare mahkemesinin verdiği kararı, haklı nedenlere dayandığı gerekçesiyle onadı. 657 sayılı kanunun 209'uncu maddesinin birinci fıkrasında yapılan değişiklikle devlet memurunun, kendi isteği ile sağlık yardımından faydalanmayan eşlerinin veya anne ve babalarının da sağlık yardımından faydalanması sağlanmış oldu. Danıştay 2. Daire'nin onadığı karar memurları da harekete geçirdi. Memur-Sen Başkanı Ahmet Aksu, ?Bu karar memurlar için de söz konusu olmalı. Bunun faydası, eşlerin aynı sağlık kurumundan hizmet alması kolaylığının sağlanmasıdır' dedi.

Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber