Yazıişleri müdürünün ihbarı üzerine Avşar'a soruşturma başlatmış

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ekim 2009 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESKİ Bakırköy Basın Savcısı Ali Çakır ile Çakır'ın kendisine açtığı davalarla ilgili yazdıkları üzerine düelloya davet ettiği Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, dün gece 32. Gün'de buluştu.

Mehmet Ali Birand ve Akar'ın sorularını yanıtlayan Çakır, Hülya Avşar'a adliyeden bir yazıişleri müdürünün ihbarı üzerine, Bülent Ersoy'a ?takdir yetkisini? kullanarak soruşturma başlattığını söyledi.

Şamil Tayyar, programda Çakır'ın Ergenekon sanıklarını kolladığını iddia etti. Bunun üzerine Çakır, ?Güler Kömürcü'yü davalarından dolayı birçok kez adliyeye gelmesinden, Veli Küçük'ü de değişik zamanlarda farklı kişiler hakkında şikâyet dilekçesi verdiği için tanıyorum? dedi. Şamil Tayyar, Çakır'ı düşünce özgürlüğüne karşı olmakla suçladı. Bülent Ersoy ve Hülya Avşar hakkında açtığı davalarla kamuoyunun tanıdığı Çakır, bunun üzerine şöyle dedi: ?İçtihatlarda takdir hakkımızı düşünce özgürlüğünden yana kullandığımız zaman çoğu kez idari baskı gördük. Bunu da Adalet Bakanlığı'nın gönderdiği müfettişler yaptı. Emekliliğimi istememde bu idari baskıların etkisi oldu.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber