Erdoğan'dan belge açıklaması: TSK böyle lekeyi kabul edemez

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2009 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, "Adli Tıp'ta imzanın ıslak imza olduğuna yönelik kanaat var. TSK böyle bir lekeyi, gölgeyi kabul edemez" dediBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan orijinali ortaya çıkan İrticayla Mücadele Eylem Planı'yla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Pakistan yolunda uçaktaki gazetecilere konuşan Erdoğan, "Türk Silahlı Kuvveleri böyle bir lekeyi, gölgeyi kabul etmez" dedi. Albay Dursun Çiçek'e ait olduğu iddia edilen belgenin aslının savcılığa ulaştırıldığını belirten Erdoğan, "Adli Tıp'ta belgedeki imzanın ıslak imza olduğuna yönelik kanaat var" diye konuştu.

Bu sürecin takipçisi olacağız

"Kuvvetler ayrılığı prensibine atıf yaparak yasama, yürütme ve yargı sürecinin olduğuna değinen Erdoğan, şöyle konuştu: Yargı bizden neyi talep ederse bunu gerçekleştiririz. İlginç bir süreç. İsmi olmayan bir subayın ihbar mektubu ortaya çıkıyor. Adli Tıp'ın raporunda ıslak imza olduğuna emin olma noktasında kanaate varılıyor. Bundan sonraki süreç savcı ile mahkeme arasında, biz de bu sürecin takipçisi olacağız."

Bunlarla mücadele etmeliyiz

Türkiye'nin bu tip olaylara mahkum edilemeyeceğini belirten Erdoğan, "Bunlarla mücadele etmeliyiz. Süreç devam ediyor. TSK da böyle bir lekeyi, gölgeyi kabul edemez." dedi. Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'la görüşüp görüşmediğine ilişkin bir soruya ise "Olay tamamen yargıdadır" şeklinde karşılık verdi. Başbakan Erdoğan, Pakistan'a hareketinden önce Antalya'da yaptığı açıklamada ise bir gazetecinin, "Daha önce bu konuda sonuna kadar gideceğinizi beyan etmiştiniz. Hükümetinizin bundan sonra atacağı adımlar neler olacaktır" sorusu üzerine şunları söyledi: "Yürütme olarak bize ne düşerse onu sonuna kadar yapacağımızı söylediğimiz gibi, bundan sonra da yine aynı kararlılık içerisindeyiz. Akşam farklı, sabah farklı konuşmayı sevmem. Arkadaşlarım da böyle bir şeyin içerisine asla girmezler."

Genelkurmay medyayı suçladı

Genelkurmay Başkanlığı, 'İrticayla Mücadele Eylem Planı" belgesinin gerçeğinin, bir subay tarafından Ergenekon savcılarına gönderildiği haberleri üzerine yaptığı açıklamada medyayı suçladı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, gazetelerde yer alan bir ihbar mektubunun medyada yer almasının sağlanmasının hukuk devleti adına kaygı verici olduğu belirtilerek şöyle denildi: ''Bugün (dün), bazı gazetelerde yer alan bir ihbar mektubu ve mektubun odağındaki gelişmelerin öncelikle medyada yer almasının sağlanması, hukuk devleti adına kaygı verici ve çok düşündürücüdür. Benzerlerine sıklıkla rastlanan ihbar mektubu haberinin medyada veriliş biçimindeki ölçü ve duyarlılık derecesinin yayın organlarına göre gösterdiği farklılık da hayli dikkat çekicidir. Hukuk devletinde her şeyin yasalara uygun olarak yürütülmesine hiçbir kimsenin ve hiçbir kurumun itirazı olamaz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber