4/B'li sağlık personelinin eş durumundan nakli için çıkarılan yönergeye tepki

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ekim 2009 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu Kararıyla 4/B'liye eş durumundan dolayı nakil hakkı tanınırken;
1- Personelin vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olması,
2- Geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması ve
3- Kamu personeli olan eşin, kurum içi görev yeri değişikliği mümkün olmayan veya mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunması,
kaydıyla yerine getirilebilir.

Bu karar 29 Mart 2009 tarihinde yürürlüğe konulmuştu.

Söz konusu bu karar daha önce de belirtildiği üzere çok sınırlı sayıda personeli ilgilendirmektedir. Eşi özel sektörde çalışanlar bir yana; eşi kamu personeli olan kişi, eşi kurum içi görev yeri değişikliği yapabiliyor veya mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde değilse, bu durumda bile eş durumundan nakil isteyememektedir.

Diğer taraftan, memur, 4924 ve 4/B'li gibi birden fazla statü açık pozisyon sayısını çok sınırlandırmıştır. Normal şartlar altında tek bir statüde çalışılması halinde daha fazla boş yer çıkması mümkün iken, birden fazla statü boş yer imkanını ortadan kaldırmaktadır.

Sağlık Bakanlığının, daha önce planlamadan hayata koyduğu bu personel uygulamasının sıkıntıları şimdi daha iyi görülmektedir. Memurlar.net üyesi bir çok sağlık personeli yeterli sayıda boş pozisyon ilan edilmediği için, Sağlık Bakanlığını eleştirmektedir.

Diğer taraftan, bu yapılsal sorunlara karşın Sağlık Bakanlığı il içi yer değişikliğine ilişkin olarak da hiç bir çözüm getirmemiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber