Eski Başkan Balaman'a soruşturma izni

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Ekim 2009 15:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Isparta Belediyesi eski Başkanı Hasan Balaman ile dönemin başkan yardımcıları ve bazı daire müdürleri hakkında, 2 ayrı konuda kişisel ve kamusal zarara sebebiyet verdikleri gerekçesiyle soruşturma izni verdi.

İçişleri Bakanlığı, AK Partili Hasan Balaman'ın belediye başkanlığı dönemindeki şikayete konu bir icraatını, ?kişisel ve kamusal zarara sebebiyet verir nitelikte' değerlendirdi. İstanbul Yolu üzerindeki işyerinin önünün 19 gün boyunca kazılı tutulması, başka yerdeki teşhir merkezinin ise mühürlenmesi nedeniyle ticaretinin engellendiğini iddia eden işadamının İçişleri Bakanlığı'na yaptığı şikayet, dönemin belediye başkanı, başkan yardımcıları ve bazı daire müdürlerine yargı yolunu açtı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, eski Belediye Başkanı Balaman ve diğer belediye görevlileri hakkında 2 ayrı suç dosyasından soruşturma izni verdi. Balaman ve diğer ilgililer hakkında kişisel ve kamusal zarara sebebiyet vermekten savcılıkca soruşturma başlatılabilecek.

İŞYERİNİN ÖNÜ KAZILINCA ŞİKAYET ETTİ

Fiat Bayii de olan Isparta'nın tanınmış işadamlarından Nevzat Demirel'in Avukatı Afşin Bozkurt aracılığıyla yaptığı şikayet üzerine, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca başlatılan idari soruşturma çerçevesinde ön inceleme raporu hazırlandı. Raporda, belediye yönetiminin Fiat Oto Bayii önünde başlatılan onarım çalışmasına bir vatandaş tarafından gönderilen, ?İstanbul Yolu Güzel Sanatlar Fakültesi karşısı bordür dibinde bozulma var, çözülmesini rica ederim' yazılı cep mesajının etken olduğu, ancak bu mesajı belediye bünyesinden bir kişinin çektiğinin belirlendiğine dikkat çekildi. Bu mesaj üzerine belediye görevlilerinin 16 Mayıs 2008 tarihinde yapılan kazıdan çıkan toprak ve sökülen bordür taşlarının, şikayetçinin işyerinin önüne giriş- çıkışı engelleyecek şekilde istiflendiği ve güvenlik şeridiyle çevrildiği ve kazının 3 Haziran 2008 tarihinde eski haline getirildiği raporda anlatıldı.

İşadamı Nevzat Demirel'in Eğirdir Yolu üzerinde ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç'a ait İTEKS Fabrikası'nın girişinde açtığı traktör teşhir yerinin mühürlenmesi, ruhsat başvurusunun ise yasal bir gerekçe gösterilmeden sonuçlandırılmaması nedeniyle ticari faaliyetinin engellendiği iddiasıyla yaptığı ikinci bir başvuru da, eski Başkan Balaman ve bazı belediye görevlilerine yargı yolunu açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber