28 Ekim 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2009 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ürdün Prensi El Hassan Bin Talal ile Çankaya Köşkü'nde görüşecek.

- Gül, Suudi Arabistan Milli İstihbarat Başkanı Prens Mugrin Bin Abdulaziz Al Saud ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran'da.

- Erdoğan, İran İslam Danışma Meclisi Başkanı Ali Laricani ile görüşecek.

- Türk basın mensupları ve Dini Lider Ayetullah Ali Hamaney ile bir araya gelecek olan Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi ile ortak basın toplantısı yapacak.

- Türkiye ile İran arasındaki anlaşma ve protokoller, Erdoğan ve Rahimi'nin katılımıyla ilgili bakanlar tarafından imzalanacak.

- Erdoğan, temaslarının ardından Türkiye'ye hareket edecek.

3- Cumhuriyet'in 86. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında yurt genelinde Atatürk anıtlarına çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek, çeşitli illerde ise halk yürüyüşleri yapılacak.

4- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri Büyükelçileri ve Türkiye ile Orta Asya Türk Cumhuriyetleri Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlarına Meclis'te öğle yemeği verecek.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fas'ın başkenti Rabat'ta düzenlenen "Uluslararası Kudüs Forumu"na katılıyor.

6- Finlandiya'da bulunan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Göç ve Avrupa İşleri Bakanı Astrid Thors ile görüşecek, temaslarını tamamlayarak, yurda dönecek.

7- Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğince İstanbul'da düzenlenen "Gümrük Kanunu Sonrası Düzenlemeler: Beyan Esası ve Piyasa Gözetim ve Denetim Uygulamaları" başlıklı seminerin açılışına katılacak.

8- Devlet Bakanı Yazıcı ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Eğitim Programı'nın tanıtım toplantısına katılacak.

9- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sincan demir yolu istasyonu yanı rekreasyon alanı ve Sincan-Laleli hemzemin geçit ile yapımı süren çevre yolunda incelemelerde bulunacak.

10- Siyasi partilerden.

- CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, partisinin Ankara İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen "Cumhuriyetimizin 86. yılında Türkiye" konulu konferansa katılacak.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

11- Almanya'da yeni hükümet göreve başlıyor.

- Federal Mecliste yeniden Başbakan seçilmesi beklenen Angela Merkel'in kabinesi yemin ederek, göreve başlayacak.

12- KKTC'de 27 sendika, "Kamu Çalışanlarının Aylık Maaş, Ücret ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasa Tasarısı"na karşı bir günlük genel greve gidecek ve miting yapacak.

13- Özelleştirmeden 50 milyar dolar gelir elde edildi.

- Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, TMSF ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen özelleştirmelerin tutarı 50 milyar doları aştı.

- Bu yıl eylül ayı itibariyle elde edilen özelleştirme geliri 1,8 milyar dolarda kaldı.

- ÖİB, 1986 yılından bu yana da toplam 38,2 milyar dolarlık özelleştirme gerçekleştirdi.

14- Memurun fazla mesaisine 5 kuruş zam.

- Bu yıl 1 lira 10 kuruş olan saat başı fazla çalışma ücreti, yeni yılda 1 lira 15 kuruş olacak.

- Özel kalem personeli ile makam şoförlerine ise saat başına 1,2 lira yerine 1,25 lira fazla mesai ücreti verilecek.

- Gelecek yıl yurt içi gündeliklere de yüzde 4 ile yüzde 6,66 arasında zam yapılacak.

15- Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Yasemin Dalkılıç, Cumhuriyet'in 86. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Bodrum'da "Cumhuriyet Dalışı" yapacak.

16- Futbolda, Ziraat Türkiye Kupası play-off maçlarından 14'ü yapılıyor.

- Galatasaray, bu turdaki rakibi Bank Asya 1. Ligi ekiplerinden Bucaspor ile Ali Sami Yen Stadı'nda karşılaşacak.

17- Voleybolda 1. Bayanlar Süper Kupa finalinde, Fenerbahçe Acıbadem ile Eczacıbaşı Zentiva Ankara'da karşı karşıya gelecek.

18- FIBA Bayanlar Avrupa Ligi'nde mücadele başlıyor.

- Fenerbahçe, (D) Grubu'nda Polonya temsilcisi Lotos Gdynia ile Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda, Galatasaray ise (A) Grubu'nda İtalyan temsilcisi Cras Basket Taranto ile Abdi İpekçi Spor Salonu'nda ilk maçlarını yapacak. (Saat: 19.30/20.00)

19- 17 Yaş Altı Gençler Futbol Şampiyonası finalleri.

- Türkiye milli takımları, 13. Dünya Şampiyonası finallerinde (D) Grubu'ndaki ikinci maçını Kosta Rika ile Nijerya'da, 28. Avrupa Şampiyonası finallerinde ise 5. Eleme Grubu'nda Almanya ile Makedonya'da karşılaşacak.

20- Efes Pilsen, Partizan ile 11. randevuda.

- Lacivert-beyazlılar, ULEB Avrupa Ligi'nde yarın karşılaşacağı Sırp temsilcisiyle Avrupa kupalarında daha önce yaptığı 10 maçtan 5'ini kazandı, 5'ini yitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber