Kocaeli'de domuz gribi alarmı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Ekim 2009 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek ateş ve solunum yolu enfeksiyonu teşhisiyle Kocaeli Devlet Hastanesi´nde tedavi altına alınan 85 yaşındaki Nusret Rıza Uludağalpat ile Tıp Fakültesi Hastanesi´nde bir bebeğin ölmesi, sağlık yetkililerini `domuz gribi' şüphesiyle alarma geçirdi. Vali Gökhan Sözer, ölen 2 kişiden alınan numunelerin tahlile gönderildiğini, sonucun henüz gelmediğini belirtti.

Kocaeli Devlet Hastanesi´ne yüksek ateş ve solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle getirilen Nusret Rıza Uludağalpat, yaşamını yitirdi. Bu kişinin ölüm nedeni olarak, `yaşlılığa bağlı solunum ve dolaşım yetmezliği' gösterilmesine rağmen, grip belirtileri olduğu için hastanede tüm personel maskeli görev yapmaya başladı. Uludağalpat´tan alınan numuneler, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi´ne tahlile gönderildi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi´ne yine yüksek ateş nedeniyle getirilen bir bebek de kurtarılamadı. Adı açıklanmayan bebekten alınan numuneler de yine Çapa Tıp Fakültesi´ne tahlile gönderildi.

Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, ölen iki kişinin tahlil sonuçlarının henüz gelmediğini söyledi. Vali Sözer, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu´nun aldığı kararla artık Türkiye´deki gribal enfeksiyonlarda ayırım yapmama kararı aldığını, tüm griplerin H1N1 virüsünden kaynaklandığının kabul edildiği gibi bir yanılgıya düşüldüğünü söyleyerek, "Türkiye´de grip vardır. Bir grip varsa bunlar Domuz gribi olarak adlandırılıyor. Ancak bizde ölen iki kişinin ölüm nedenleri kesinlik kazanmadı. Numuneler Çapa´ya gönderildi" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber