DP'den seçilen kadın başkan CHP'ye geçti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Ekim 2009 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

IĞDIR merkeze bağlı Melekli Beldesi'nin DP'den seçilip görevi AK Patili eşi Servet Çankaya'dan devralan, bir süre önce de partisinden istifa eden Belediye Başkanı Emine Çankaya, bugün CHP'ye geçti.

29 Mart'taki yerel seçimde DP'den Melekli Beldesi Belediye Başkanı seçilerek, eşi Servet Çankaya'dan Belediye Başkanlığı görevini devralan Emine Çankaya'nın CHP'ye geçişi nedeniyle bugün il başkanlığında bir tören düzenlendi. Törende Emine Çankaya ile birlikte beldedeki 9 belediye meclis üyesinden, 6 DP'li üye de CHP'ye geçti.

Öte yandan Ak Parti Iğdır Belediye Meclis üyesi Veli Tabarru da partisinden istifa ederek CHP'ye katıldı.

Belediye Meclisi'nde 3 Ak Parti, 6 CHP'li üyenin görev yapacağını anlatan Emine Çankaya, daha iyi hizmet verebilmek için CHP'ye geçtiğini söyledi. Emine Çankaya, ?İnsanlara değer verdiğimiz için bu anlamlı günde Demokrat Partili meclis üyelerimizle birlikte CHP'ye geçtik. Benden önce Ak Parti'den Belediye Başkanlığı yapan, ancak partisinin aday göstermediği eşim Servet Çankaya'nın tecrübesinden yararlanmak için de kendisini Yazı İşleri Müdürü olarak göreve aldım. Şimdi halkımıza daha iyi hizmet vereceğimize inanıyorum? dedi.

CHP eski Iğdır Milletvekili Yücel Artantaş, Çankaya ile birlikte meclis üyelerine parti rozetini taktı. Artantaş, ?Laik ve demokrat kadın belediye başkanının partimize katılması bizlere onur verdi. Katılımlar partimize ayrı bir renk katmıştır. Kendisine elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber