Tayini çıkanın tedavi katılım payı nasıl kesilecek?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Kasım 2009 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MALİYE Bakanlığı, tedavi katılım paylarının tahsiline ilişkin usul ve esasları belirledi. Kamu görevlilerinin muayene katılım payının tahsiline ilişkin işlemlerde, sağlık kurum ve kuruluşlarından gelen faturalardaki muayene bilgileri esas alınarak muayene katılım payı kesinti listesi düzenlenecek. Tebliğe göre kamu görevlilerinin muayene katılım payının tahsiline ilişkin işlemlerde, sağlık kurum ve kuruluşlarından gelen faturalardaki muayene bilgileri esas alınarak muayene katılım payı kesinti listesi düzenlenecek. Bu payın eczanelerden gelen reçeteler esas alınmak suretiyle hesaplanacak kısmı da gerekli tahakkuk işlemleri yapılarak, kamu görevlilerinin takip eden aydaki aylık veya ücretlerinden kesilmek üzere aylıklara ait ödeme belgesi üzerinde gösterilecek.

Tayini çıkan olursa

Harcama birimlerinde aylıkların tahakkukunu yapmakla görevli birimlerce katılım payı tutarları, bordronun ?kesintiler? sütununda gösterilecek ve düzenlenen muayene katılım payı kesinti listesi, aylıklara ilişkin ödeme belgeleriyle birlikte muhasebe birimine gönderilecek. Kamu görevlisinin tayin olması halinde eski görev yerinde kesinti yapılamayacağından, sağlık kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen fatura ile muayene katılım payı kesinti listesi ve varsa eczanelerden gelen reçetelerin birer örneği, kamu görevlisinin yeni görev yerine gönderilerek kesintinin yapılması sağlanacak.

İstifa edenler

Kendisi ya da kanunen bakmakla yükümlü olduğu aile fertlerinin ayakta muayene hizmeti almasından sonra kamu görevlisinin istifa etmesi halinde, katılım payı tutarı kişi adına borç kaydedilerek tahsili sağlanacak. Ancak kişiden tahsil edilmesi gereken toplam katılım payı tutarının, yılları merkezi yönetim bütçe kanunlarında muhasebe kayıtlarından çıkarılması uygun görülen miktardan az olması halinde, katılım payı kayıtlara alınmayacak ve takip edilmeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber