3 Kasım 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2009 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Slovakya'da.

- Slovakya Başbakanı Robert Fico ile çalışma kahvaltısında bir araya gelecek olan Gül, daha sonra Ulusal Meclis Başkanı Pavol Paska ile görüşecek.

- Comenius Üniversitesini ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Gül, burada bir konuşma yapacak. Gül'e, üniversitenin altın madalyası takdim edilecek.

- Demir Perde Anıtı'nı da ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Gül, temaslarının ardından yurda dönmek üzere Slovakya'dan ayrılacak.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kayabaşı Yoksul Konutları'nın kura çekim törenine TBMM'den canlı bağlantıyla katılacak.

-Erdoğan, TBMM Forum Ortak çalışma Grupları Girişimi Başkanı Şanar Yurdatapan'ı, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Hasan Korkmazcan ve beraberindeki heyeti, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ve beraberindeki heyeti TBMM'de ayrı ayrı kabul edecek.

- Erdoğan, eski Almanya Dışişleri Bakanı Hans Dietrich Genscher'le de Başbakanlık Resmi Konutu'nda görüşecek.

3- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Plan ve Bütçe Komisyonunda, Meclisin 2010 yılı bütçesinin görüşmelerine katılacak.

4- AK Parti, CHP, MHP ve DTP gruplarında son gelişmeler değerlendirilecek.

5- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Malezya'da.

- Davutoğlu, Malezya Başbakanı Necip Razak ve Dışişleri Bakanı Datuk Anifah Hj. Aman ile bir araya gelecek.

6- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ankara'da, "Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması" projesinin kapanış konferansına katılacak.

- AB Daimi Temas Noktaları ile koordinasyon toplantısına başkanlık yapacak olan Bağış, Almanya'nın eski Dışişleri Bakanı Hans-Dietrich Genscher ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

7- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki temasları izleniyor.

8- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından İstanbul'da düzenlenen toplantıya katılıyor.

- Bakan Ergün, bazı temaslarda bulunmak üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Bosna Hersek'e gidecek.

9- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Finlandiya Çalışma Bakanı Anni Sinnemaki'nin davetlisi olarak İstanbul'dan Helsinki'ye gidecek.

10- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, resmi bir ziyaret için Moğolistan'a gidecek.

11- TBMM'den.

- Genel Kurulda, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sözlü soru önergelerini yanıtlayacak, daha sonra madencilikle ilgili araştırma önergesinin görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, TBMM, RTÜK, Sayıştay, Cumhurbaşkanlığı ile MİT, MGK Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TİKA Başkanlığının 2010 yılı bütçeleri ele alınacak.

- KİT Komisyonunda, İller Bankası Genel Müdürlüğü ile Doğusan Boru Sanayi'nin 2007 yılı hesapları denetlenecek.

12- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Brüksel'de, Avrupa Politikaları Çalışma Merkezi adlı düşünce kuruluşunda, Kıbrıs'taki kapsamlı çözüm müzakerelerinde gelinen aşamayı ve beklentilerini anlatacak.

13- Türkiye İstatistik Kurumu, 2009 yılı ekim ayı ve yıllık enflasyon verilerini açıklayacak.

14- Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, İzmir'de düzenlenen Uluslararası Kimya, Enerji, Maden ve Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu toplantısına katılacak.

15- Toplantı... Kongre... Tören... Fuar...

- Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Kütahya'daki Dumlupınar Üniversitesi'nde "Türkçe'nin Gücü" konulu sunum yapacak.

- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 10. Uluslararası Piyano Festivali ile ilgili basın toplantısı yapacak.

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, Coğrafi Bilgi Sistemleri Kongresi-2009'un açılışına katılacak.

- Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in katılımı ile Ordu'da TESK Bölge Toplantısı yapılacak.

- Ege Üniversitesi ve Ege Orman Vakfı işbirliğinde oluşturulacak Ege Cumhuriyet Ormanı'nın ilk fidanları basın toplantısıyla dikilecek.

- İzmir'in Girişimci Kadınları Projesi açılış ve tanışma toplantısı yapılacak.

- İzmir Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesinde, genetiği değiştirilmiş organizmaların ithalatına yönelik yönetmelikle ilgili basın açıklaması yapılacak.

- İzmir'de düzenlenecek Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı ile ilgili basın toplantısı yapılacak.

- "Diyarbakır Ticaret Fuarı" açılacak.

16- Domuz gribi, bireysel ve kurumsal önlemleri tetikledi.

- Kurumlar ve kişiler, korunma önlemlerini hızlandırırken, hijyenik maske satışlarındaki patlama nedeniyle üreticiler talebi karşılayamaz duruma geldi.

- Bankalar, kilit personelin uzaktan erişim yoluyla evlerinden çalışmasını planladı, solunumla yayılmaya karşı asansör kapasitesini azalttı.

- Meyve ve sebze tüketiminde artış gözlenirken, aktarlara en fazla sorulan soru, "Domuz gribinden korunmak için ne kullanabiliriz?" oluyor.

17- 2010 yılında enerji sektörü.

- Ekonomik gelişmenin en önemli göstergelerinden sayılan elektrik tüketiminin gelecek yıl yüzde 4 oranında artması bekleniyor.

- Birincil enerji tüketiminin bu yıl sonunda ise yüzde 6,7 düşeceği tahmin ediliyor.

- Elektrik üretiminde ilk özelleştirmelerin de 2010'da yapılması bekleniyor.

18- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde (A), (B), (C) ve (D) gruplarında 4. hafta maçları yapılacak.

- (B) Grubu'nda Beşiktaş ile Almanya'nın Wolfsburg takımları BJK İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

19- Basketbol FIBA Bayanlar Avrupa Ligi (D) Grubu'ndaki ikinci maçında Fenerbahçe, deplasmanda Çek Cumhuriyeti'nin Frisco Sika Brno takımıyla karşılaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber