Sahte belgeci tabip binbaşı tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2009 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas, Balıkesir, Ankara ve İzmir'de, ticari araç kullanan sürücülerin alması gerekli belgeler ile psikoteknik raporunda usulsüzlük ve sahtecilik yaptıkları ileri sürülen kişilere yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 16 zanlıdan, aralarında bir tabip binbaşı ile bir psikoloğun da bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince, yük, yolcu, kargo ve eşya taşımacılığı yapılan araçların sürücülerinin alması gerekli belge ve raporlarda usulsüzlük ve sahtecilik yaptıkları iddia edilen kişilere yönelik olarak 31 Ekim sabah saatlerinde Sivas ve Kangal ilçesi ile Balıkesir, Ankara ve İzmir'de eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 16 zanlıdan 11'i Cumhuriyet Savcısı tarafından alınan ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Bu 11 zanlıdan Balıkesir'de gözaltına alınan psikiyatri uzmanı tabip binbaşı A.F.B. ve psikolog A.F. ile M.B, D.G, Ş.Ö. ve A.Ş, çıkarıldıklar ı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Mahkemeye sevk edilen diğer zanlılar M.T, Ö.B, H.C, E.T. ve N.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan T.B, Y.D, G.D.Y, E.A. ve A.A'nın da emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları ve ö rgüt kapsamında sahte belge düzeneyerek nitelikli dolandırıcılık olaylarına karıştıkları öne sürülen zanlıların Sivas'ta toplu taşımacılık yapan, ticari taşıt kullanan, yük taşımacılığı yapan sürücülere, herhangi bir teste tabi tutmadan ve uzman kontrolüne girmeden para karşılığında usulsüz yollardan psikoteknik raporu-belgeleri ve SRC belgeleri verdiklerinin tespit edildiği bildirildi.

Bu arada, operasyon kapsamında zanlıların üzerlerinde, ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen malzemeler basına gösterildi.

Ele geçen malzemeler arasında, usulsüz yollardan tanzim edildiği anlaşılan çok sayıda psikoteknik değerlendirme belgesi, psikoteknik değerlendirmeye dayalı psikiyatrik muayene raporu, SRC belgeleri ile suçta kullanılan kaşeler, mühürler, para makbuzları, bilgisayar kasaları, ajandalar ve belge düzenlemesi yapılması planlanan kişilere ait vesikalık fotoğraflar, kimlik ve ehliyet fotokopileri, bazı matbu evraklar bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber