Çocuk cezaevleri ile ilgili alt komisyon kuruldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2009 16:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, çocuk cezaevlerinde yaşanan sorunları yerinde araştırmak üzere bir alt komisyon kurulmasına karar verdi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam başkanlığında toplandı. Toplantının ardından komisyonda görüşülen konulara ilişkin bilgi veren Komisyon Başkanvekili Sarıçam, Komisyon Başkanı Zafer Üskül başkanlığında bir heyetin Fransa'ya yaptığı ziyaretle ilgili hazırlanan raporun Komisyon tarafından değerlendirildiğini ve onaylandığını açıkladı. Türkiye'nin değişik yerlerinde bulunan ve çocuk ve gençlerin kaldığı ceza ve infaz kurumlarının incelenmesi amacıyla 7 kişilik bir alt komisyon oluşturulmasına karar verildiğini söyleyen Sarıçam, alt komisyonun, kendi içinde yapacağı toplantıyla başkanını ve ne şekilde bir çalışma yürüteceğini belirleyeceğini belirtti.

Sarıçam, alt komisyonda AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, AK Parti Denizli Milletvekili Mithat Ekici, MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür ve DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'ın bulunduğunu

açıkladı.

Açıklamalarının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Sarıçam, çocuk cezaevleri konusunda alt komisyon kurulmasına neden ihtiyaç duyulduğu sorusu üzerine, geçen çalışma döneminde Türkiye genelindeki cezaevlerinde incelemelerde bulunan alt komisyonun, bazı cezaevlerinin bünyesinde yer alan çocuk koğuşlarıyla ilgili bazı sorunları tespit ettiğini hatırlattı. Komisyona değişik yerlerden çocuk ceza ve infaz kurumlarında insan hakları ihlallerinin olduğu noktasında şikayetler geldiğini hatırlatan Sarıçam, "Özellikle çocukların mahkum veya tutuklu oldukları süreçte bu tür bir takım uygulamalara maruz kalmaları bizi ciddi anlamda rahatsız etti. Bunların hangi boyutlarda olduğu, ne şekilde düzeltilebileceği çalışmalarını yapmak için böyle bir alt komisyon kurulmasına karar verildi" diye konuştu.

Sarıçam, bir soru üzerine Güler Zere'nin Cumhurbaşkanı tarafından affı konusunun bugün komisyonun gündemine gelmediğini açıkladı. Bir önceki komisyon toplantısında Güler Zere'nin affıyla ilgili olarak Adli Tıp Kurumu'nda başlatılan çalışmanın ağır gittiğine değinildiğini ve biran önce raporun neticelenip Cumhurbaşkanı'na sunulması konusunun görüşüldüğünü anlatan Sarıçam, Komisyon Başkanı'nın Adalet Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumu bünyesinde girişimlerde bulunduğunu bildirdi.

Sarıçam, bugün gazetelerde yer alan haberlerden 3. İhtisas Dairesi'nin bu konudaki raporunun dün hazırladığını ve bugün Cumhurbaşkanı'na yollanacağını öğrendiklerini kaydederek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da bu raporun gelmesiyle bir kaç gün içinde Güler Zere'nin özgürlüğüne kavuşacağı ve hastalığının dışarıda tedavi imkanının önünün açılacağı yönündeki ifadelerinin bugün basında yer aldığını hatırlattı. Sarıçam, "Biz de bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz" dedi. Sarıçam, bunu kendisinin de gazetelerden öğrendiğini, Davutoğlu'ndan bizzat duymadığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber