Polis müdürüne, 'Bireye kötü davranmak' suçundan ceza

Haber Giriş : 25 Ocak 2005 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Bireye kötü davranmak" suçundan 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan İzmir Emniyet Müdürlüğü eski Güvenlik Şube Müdürü, şimdi Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Celil Taşkın suçlu bulundu. Mahkeme, Taşkın'a 1 ay 10 gün hapis ve para cezası verirken, hapis cezasını paraya çevirdi ve toplam 924 milyon 657 bin lira olan cezayı, bir daha suç işlemeyeceğine kanaat getirerek erteledi.

Edinilen bilgiye göre, 10 Mart 2003 günü Alsancak semtindeki PTT binası önünde, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümü nedeniyle İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklaması sırasında grup içinde bulunan, o zaman Güvenlik Şube Müdürü olarak görev yapan Celil Taşkın'ın kendisine hakaret ettiğini ve "Şimdi gelirsem üzerinden tarla gibi geçerim, Apo'nun piçleri" dediğini iddia eden Ahmet Dağlı, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunarak Taşkın'dan şikayetçi oldu. Başvuru üzerine, Celil Taşkın hakkında İzmir 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Bireye kötü davranmak" suçundan dava açıldı.

Davanın bugün yapılan karar duruşmasına Taşkın ve davacı Dağlı katılmazken, avukatları hazır bulundu. Duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme, Taşkın'ı 1 ay 10 gün hapis ve 462 milyon 280 bin lira ağır para cezasına çarptırdı. Hapis cezasını da paraya çeviren mahkeme, Taşkın'ın neticeten 924 milyon 657 bin lira ödemesine karar verirken, bir daha suç işlemeyeceği kanaatine vararak cezasını erteledi. Temyiz yolunun açık olduğu kararında belirtilen mahkeme, 350 milyon lira avukatlık ücretini de Taşkın'ın ödemesine karar verdi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber