Ardahan Emniyet Müdürü açığa alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2009 13:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ardahan Emniyet Müdürü Mehmet Gürtekin, kendi şahsıyla ilgili bir dava nedeniyle tuttuğu avukatın ücretini şube müdürlerinden tahsil etmeye çalıştığı iddiasıyla, yapılan soruşturma neticesinde açığa alındı.

Ardahan eski Valisi Selim Cebiroğlu, yaklaşık 2 ay önce İl Emniyet Müdürü Gürtekin'den, Göle Emniyet Müdürü İrfan Demirel'in 'performans yetersizliği' nedeniyle görevden alınmasını istedi. Vali Cebiroğlu, Göle Emniyet Müdürü Demirel'i görevden almayarak verdiği talimatı yerine getirmediği gerekçesiyle Gürtekin'e 'maaş kesme' cezası verdi. Gürtekin, verilen 'maaş kesme' cezasına itiraz ederek, Erzurum Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Daha sonra Gürtekin hakkında, söz konusu dava için tuttuğu avukat parasını Emniyet Müdürlüğü şube müdürlerinden topladığı iddiasıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne şikâyette bulunuldu.

Bunun üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde Ardahan'a gelen müfettiş konuyu inceleyerek, rapor etti. Müfettiş incelemesi ile birlikte soruşturmanın salahiyeti düşünülerek Gürtekin'in açığa alınmasına karar verildi.

Emniyet Müdürü Mehmet Gürtekin'in avukatı Emrullah Aksakal ise hukuki olarak haklarını arayacaklarını belirterek, ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını kaydetti. Avukat Aksakal, görevden alınan Vali Selim Cebiroğlu'nun polis amirlerini usulsüz olarak görevden aldığı gerekçesiyle, Emniyet Müdürü Mehmet Gürtekin tarafından açılan dava neticesinde merkeze alındığını da ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber