PKK'ya ait çeşitli mühimmat bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2009 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay, Hakkari, Şırnak ve Hatay'da bölücü terör örgütü mensuplarına ait çeşitli mühimmatın ele geçirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan duyuruya göre, Hakkari Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde, bölücü terör örgütü mensuplarına ait 10 kilogram Amonyum Nitrat ve el yapımı mayın yapımında kullanılan muhtelif malzeme bulundu.

Bu arada, Şırnak Merkez ve Güçlükonak ilçesi dağlık arazi kesimlerinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından araziye gizlenmiş, 3 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile Kaleşnikof ve G-3 piyade tüfeklerine ait muhtelif ana parçalar ile 3 adet havan mühimmatı ele geçirildi.

Hatay'ın Hassa ilçesi dağlık arazi kesiminde ise bölücü terör örgütü mensuplarına ait 15 kg Amonyum Nitrat, 2 kg Plastik Patlayıcı, 2 adet el yapımı mayın, muhtelif yaşam malzemesi bulundu.

-ŞIRNAK'TA PATLAMA-

Duyuruda, Şırnak - Gülyazı karayolunda menfez içerisine bölücü terör örgütü mensupları tarafından yerleştirilen patlayıcı maddenin 5 Kasım tarihinde bilinmeyen bir sebeple patladığı ve meydana gelen patlama sonucu herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmediği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber