Lise öğrencisine ?öğretmen dayağı' iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Kasım 2009 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAYSERİ'de lise öğrencisi 14 yaşındaki M.K., okul kooridorunda arkadaşı ile şakalaştığı sırada matematik öğretmeni F.Ç tarafından tuvalette dövüldüğünü iddia etti. Dayaktan sonra epilepsi nöbeti geçirdiğini anlatan öğrenci hastanede tedavi altına alındı. Ögretmen hakkında adli ve idari soruşturma açıldı.

9'uncu sınıf öğrencisi M.K. okulda arkadaşı M.G. ile şakalaştığı sırada matematik öğretmeni F.Ç tarafından okul tuvaletinde dövüldüğü iddia edildi. Dayaktan sonra fenalaştığını ve epileksi hastalığı olduğunu söyleyen M.K. baygınlık geçirdi. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan öğrenci, şöyle dedi:

?Arkadaşımla koridorda şakalaşıyorduk. Arkadaşım bana vurunca ben de onu koridorda kovaladım. Bu sırada matematik öğretmenim F.Ç. beni kolumdan tutarak tuvalete götürdü. Beni önce hırpaladı sonra da başımı duvardan duvara vurdu, fenalaştım. Daha öncede tahtaya kalktığımda ?Sırtıma vurun hocam dediğimde hastalığı bahane ediyorsun ölümün benim elimden olacak' diye beni tehdit ederek ?Ben belalı adamım ona göre' diyerek tehditlerine devam etti.?

Baba Masar K., hasta çocuklara itina gösterilmesi gerektiğini belirtirken, ?Benim çocuğum epilepsi hastası ve dayak yemiş. Neden dayak yediğinin araştırılmasını istiyorum? dedi. İddia üzerine okul yönetimi öğretmen F.Ç. hakkında idari soruşturma başlattı.

Bu arada M.K.'ya tedavi gördüğü hastanede ?darp edildiği ancak, hayati tehlikesinin bulunmadığı' belirtilen geçici rapor verildiği belirtildi. Milli Eğitim Müdür Vekili Lokman Koçer, olayı polisten öğrendiğini, konunun adli vaka olduğunu, dayak iddiasıyla ilgili idari soruşturma için müfettiş görevlendirdiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber