Acil servislerde korku salgını

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Kasım 2009 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SEFA KIDIK İstanbul DHA

Domuz gribi şüphesiyle hastanelere başvuranların sayısı hızla artıyor. Gece, ateşi çıkanlar acil servislere koşturunca, hasta yakınları ile sayıları yetersiz olan hastane personeli karşı karşıya geliyor

Domuz gribi virüsü, acil servis önlerindeki kuyrukları artırdı. Ateşi çıkanlar, grip belirtisi gösterenler soluğu acil serviste alıyor. Acil ve çocuk polikliniklerinin önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

Kucağında, kızı Zuhal?Atalay'la bekleyen Aydın Atalay da kuyrukta... Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde belirtilerin yüzde 90 domuz gribi belirtisi olduğu söylenmiş ve yer olmadığı için İstanbul?Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yönlendirilmişler.?

İçeride tek doktor var

Ancak içeride tek doktor olduğu için sıranın kendisine ne zaman geleceğini bilmeden bekliyor.?Atalay, ?Böyle zamanlarda neden personel sayısı artırılmıyor? diye sorarken, diğer hasta yakınları da ona destek verince hasta yakınları ile hastane güvenlikçileri arasında bir tartışma yaşanıyor.

Bezm-i Alem Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önünde yaşananlar da aynı. Yüzlerinde maske olan onlarca hasta ve hasta yakını sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.

Hastanenin nöbetçi şefi Aydın Gözü de, başvuru sayısının fazlalığından yakınarak, ?Buraya da çok sayıda vaka geliyor. Hastanemizde karantina olmadığı için gelen hastaları diğer hastanelere yönlendirmek zorunda kalıyoruz? diyor.

?3 saattir sıra bekliyoruz'

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Çocuk Servisi'nde yaşananlar ise tam anlamıyla çaresizliğin fotoğrafı.

Sıra, 70 rakamını gösterirken, çocuğu ateşler içinde yanan bir babanın elindeki numara 435. Bu baba 3 saattir beklediğini belirterek, ?Çaresiz beklemek zorundayım. Tek doktor var. 3 saatte 70 kişiye bakabildi. Benim sıram 435. Sizce ne yapmalıyım?? diye soruyor..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber