Akıl hastanesinde dayak iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Kasım 2009 23:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ELAZIĞ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne tedaviye götürülen Fatma Özdemir'in hastanede dövüldüğünü iddia eden eşi Fırat Özdemir, ?Eşimi yürüterek hastaneye götürdüm sedye ile çıkardım? dedi. Fatma Özdemir, Elazığ Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı.

Frat Özdemir, 5 çocuk annesi olan eşi Fatma Özdemir'i perşembe günü Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürdüğünü, muayenin ardından hastaneye yatırıldığını söyledi. İlk gün eşinin durumunun iyi olduğunu dışardang ötürdüğü yemeğini yediğini anlatan Fırat Özdemir, şunları söyledi: ?Önce bakımı ve tedavisi iyi gidiyordu. Yemek yiyip geziyor, çocuklarını soruyordu. Sabah ben yine yemek yaptırıp hastaneye gittim. Hastabakıcı geldi ?Yemeği bize ver biz götürelim' dedi. Ben de itiraz ettim, zaten ziyaret saatidir yemeği ben götüreceğim dedim. Kabul etmediler, hastan uyuyor dediler içeri giremezsin dediler. Ben görmek için ısrar edince o sırada hemşire kapıyı açtı ve içeriye girdim. Eşimi demir parmaklıkların ardından iki hastabakıcı kollarından tutarak sürükleyip yanıma getirdi. O durumu görünce taburcu çıkış belgelerini de imzalamadım? dedi.

Eşi Fatma'nın hastanede bulunduğu sırada saldırgan hastaların arasına konulduğunu ileri süren Fırat Özdemir, ?Onu hastalar mı dövdü, görevliler mi dövdü bilemiyoruz. Eşim bana kendisini hemşirelerin dövdüğünü söyledi. 5. ve 6. servislerde hastalar yataklarda ikişer yatırılıyordu. Ortam çok kötüydü? dedi. Savcılığa suç duyurusunda bulunduğuğunu kaydeden Fırat Özdemir, hastaneden rapor aldıklarını ve sorumlulardan şikayetçi olduklarını sözlerine ekledi.

Fatma Özdemir'in amcası Bekir Karatay da ?Olup bitenden hasta sahibini bilgilendirmeden, hasta sahibi gittiğinde hastasının sürüklenerek getirtildiğini görüyor. Hasta neden bu hale geldi bilmiyoruz. Çok ciddi bir sorun ile karşı karşıyayız? dedi.

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Fatma Özdemir, Acil Servis'te tedaviye alındı. Doktorlar, hastada dayak sonucu bazı bulgular bulunduğunu söyledi.

Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr.Mustafa Namlı, ise hastaya dayağın sözkonusu olmadığını belirterek, ?Bu hasta özel odaya alındı. Ancak camları kırdığı için servise alındı? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber