Lisede dayak iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2009 13:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Fatih'te, bir lisede iki öğretmeninden dayak yediğini iddia eden öğrenci, hastanelik oldu. Burnu ve kafasından yara alan öğrenci ile ailesi dayakçı öğretmenlerden şikayetçi oldu.

Davutpaşa Lisesi son sınıfta öğrenim gören Salih Paflakoğlu (19), iddiaya göre okulun sporcu öğrencileriyle bugün küfürleşme yüzünden kavga etti. Okulu spor branşlarında temsil eden öğrencilerle Salih'in kavgası arkadaşlarının araya girmesiyle ayrıldı. Kavgaya karışan Salih ve arkadaşları ile ve diğer sporcu öğrenciler daha sonra müdür yardımcısı Nazife Emircan'ın odasına çağırıldı. Kavganın gerginliği burada da devam ederken, sporcu öğrenciler iddiaya göre Salih'e küfür etti. Öğretmenlerin önünde gerçekleşen bu küfüre Salih'te sözle karşılık verdi. Okulun Beden Eğitimi Öğretmenleri Sinan Büyükparmaksız ve Şazi Gültürk, Salih'in bu çıkışına çok sinirlendi. Bu andan sonra Salih okulun öğretmenleri Büyükparmaksız ve Gültürk tarafından tekme tokat dövüldü. Dayağa odada bulunan diğer öğretmenlerin ve müdür yardımcısının da müdahale etmediği öne sürüldü.

Olayın ardından kafasından ve burnundan ağır şekilde darp edilen Salih Paflakoğlu, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Servisi'ne giderek tedavi gördü. Dayak hadisesini duyarak hastaneye gelen Salih'in abisi Kerem ve annesi Aysel'de yaşananlara büyük tepki gösterdi. Kerem Paflakoğlu kardeşi nasıl bir suç işlerse işlesin karşılığının bu olmaması gerektiğini belirterek, "Eğer kabahati varsa toplar disiplin kurulunu gereken cezayı verirsin. Benim kardeşimi bu hale getirenlerden şikayetçiyim. İl Milli Eğitim müdürlüğüne de gidip sonuna kadar bu işin takipçisi olacağım" dedi. Anne Aysel Paflakoğlu ise "Bundan sonra ben oğlumu nasıl okula göndereyim?" diye konuştu.

Salih'in olaya tanık olan arkadaşları da öğretmenlerin sporcu öğrencileri kollamak adına böyle bir şeyi gerçekleştirdiklerini öne sürdü. Aynı öğretmenlerin daha öncede dayakla gündeme geldiklerini savunan öğrenciler, bu olayların üstünün kapatıldığını iddia ettiler. Hastaneden darp raporu alan Salih ve ailesi daha sonra şikayetçi olmak üzere polis merkezine gitti.

Bu arada olayla ilgili okul yöneticisi ve öğretmenlerinden bilgi almak isteyen basın mensupları okula alınmadı. Kapıdaki öğretmenler "Müdür ve yardımcıları burada yok: Bilgi veremeyiz." demekle yetindi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber