11 Kasım 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2009 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Başbakanlık Merkez Bina'da kabul ediyor.

- Almanya'nın Hessen Eyaleti Başbakanı Roland Koch ile Başbakanlık Merkez Bina'da görüşecek olan Erdoğan, YASED'in Ankara Hilton Oteli'ndeki geleneksel resepsiyonuna da katılacak.

3- AK Parti MKYK, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, Dicle Üniversitesinin akademik yıl açılış törenine katılacaklar.

- Arınç ve Eker, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret edecek ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle görüşecekler.

5- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Rusya'nın başkenti Moskova'da, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) düzenlediği "Avrasya'daki Türk Girişimci Özelinde Rusya" toplantısına katılacak.

- Şimşek, toplantıda "Küresel Kriz Döneminde Mali Politikalar" konulu bir konuşma yapacak.

6- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Slovenya Ulusal Meclisi AB Komisyonu Başkanı Darja Lavtizar Bebler ile biraraya gelecek.

- Bağış, ayrıca Belarus-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Gennadiy Novistsky'i AB Genel Sekreterliğinde kabul edecek.

7- Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, "İpek Yolu Ülkeleri Arasında Ticaretin Geliştirilmesi ve Kolaylaştırılmasında Gümrük İdarelerinin Rolü" konulu 2. Uluslararası Foruma katılacak.

8- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Antalya'da Valilik, AK Parti Antalya İl Başkanlığı, Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası ve Fethi Baycın Huzurevi'ni ziyaret edecek.

9- Devlet Bakanı Faruk Çelik, İstanbul'da yapılacak 5. Alevi Çalıştayı'nda bulunacak.

10- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Başkent Öğretmenevi'nde, "Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitim Projesi" bilgilendirme toplantısı ve çalıştayına katılıyor.

- Çubukçu, bakanlıkta da bakanlığıyla Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı arasında düzenlenen eğitim işbirliği protokolü imza töreninde bulunacak.

11- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, temaslarda bulunmak üzere Fas'a gidiyor.

12- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Burdur Karaçal Barajı'nda su tutma törenine katılacak.

- Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesinin akademik yıl açılışı töreninde de bulunacak.

13- TBMM'den...

- Genel kurulda, Türk Borçlar Yasası tasarısının görüşmeleri sürüyor.

- TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Slovenya Ulusal Meclisi AB Komisyonu Başkanı Darja Lavtizar Bebler ile biraraya gelecek.

- Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Almanya Hessen Eyaleti Başbakanı Roland Koch ile görüşecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın bütçeleri ele alınacak.

- KİT Komisyonu'nda, Ziraat Bankası'nın 2007 yılı hesabı denetlenecek.

- Yazıcıoğlu kazasıyla ilgili araştırma komisyonu, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Esenboğa Havalimanı Başmüdürlüğü Elektronik Müdürü Ali Ünsal ile Esenboğa Havalimanı Başmüdürlüğü Merkez Hava Trafik Kontrolörü Hamit Soyertem'i dinleyecek.

14- KKTC Cumhuriyet Meclisi olağanüstü toplanacak ve Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, halen süren müzakere sürecinde gelinen son durumla ilgili milletvekillerine bilgi verecek.

15- Siyasi partilerden...

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, KESK Genel Başkanı Sami Evren ile parti genel merkezinde görüşecek.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara'da "Milli Siyasetin Dünü ve Geleceği" konulu konferans verecek.

16- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Ardahan Üniversitesinin akademik yılı ile üniversitenin 3 fakültesinin açılışına katılacak.

17- "İrticayla Mücadele Eylem Planı" başlıklı belgede "ıslak imzası" olduğu öne sürülen Albay Dursun Çiçek, ifade vermek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gidecek.

18- Kızılay kurban kampanyasında iddialı

-Türk Kızılayı Genel Başkanı Küçükali:

"Türkiye'de kurban kampanyasını İslami ve insani koşullara en uygun şekilde biz yapıyoruz"

-"Türkiye iyilikte birleşiyor' sloganıyla başlattığımız kampanya kapsamında kesilen kurbanlar Kızılay ile amacına ulaşıyor"

19- Toplantı...Etkinlik...

- Makina İmalatçıları Birliği'nde, sektörün durumuyla ilgili Ankara'da basın toplantısı düzenlenecek.

- Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı (BTC) şirketinin, güzergah üzerindeki köylerde yürüttüğü kırsal kalkınma projeleriyle ilgili, Ankara'da basın toplantısı yapılıyor.

- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, 25 Kasımda kamu çalışanlarınca yapılacak iş bırakma eylemine ilişkin teşkilatı bilgilendirmek amacıyla Trabzon'da düzenlenecek toplantıya katılacak.

- 20. Efes Pilsen Blues Festivali kapsamında blues müziğinin usta isimleri, sevenleriyle Trabzon'da biraraya gelecek.

- Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Adana'da basın açıklaması yapacak.

20- Basketbolda Fenerbahçe'nin Avrupa kupaları sınavları...

- ULEB Avrupa Ligi (A) Grubu'nda Fenerbahçe Ülker, 4. hafta maçında, İstanbul'da İtalyan temsilcisi Montepaschi Siena ile karşılaşacak.

- FIBA Bayanlar Avrupa Ligi (D) Grubu'nda da Fenerbahçe, gruptaki 3. maçında Rusya'nın Spartak Moskova Region takımını İstanbul'da konuk edecek.

21- Asya ve Avrupa kıtalarının en iyi 5 sporcusunun katıldığı All Star Masa Tenisi Turnuvası, İstanbul Fatih Spor Salonu'nda sona eriyor.

22- Voleybolda Bayanlar Teledünya Türkiye Kupası 2. tur maçlarından 3'ü, İstanbul ve Ankara'da yapılacak.

23- Galatasaray Kulübü'nün aylık olağan divan kurulu toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılacak.

- Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği'nin (GSYİAD), Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlediği bilgilendirme toplantısına katılacak.

24- Bahçeşehir Üniversitesi ile FIFA'nın geçen yıl başlattığı FIFA-CIES Spor Yönetimi Sertifika Programı'nın, üniversitenin Beşiktaş yerleşkesinde yapılacak açılışına, FIFA Uluslararası İlişkiler Direktörü Jerome Champaigne de katılacak.

25- Turkcell'in, milli tenisçi Marsel İlhan'a sponsor olması nedeniyle İstanbul'da basın toplantısı düzenlenecek.

26- Efes Pilsen, Avrupa kupalarında yarın 407. maçına çıkıyor.

- Efes Pilsen, 30 yıllık Avrupa kupaları serüveninde geride kalan 406 maçtan 248'ini kazanırken, 158 karşılaşmada ise yenildi.

- Efes Pilsen ile BC Pire Olympiakos 15. randevuda...

- Lacivert-beyazlılar, Yunan temsilcisiyle Avrupa kupalarında yaptığı 14 maçtan 9'unu kazandı, 5'ini yitirdi. - Türk ekibi, BC Pire Olympiakos ile yaptığı son 8 maçı da kazandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber