Özel hastanelerin domuz gribini bulmak için yaptırdığı 'hızlı test'e yasak getirildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Kasım 2009 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hızlı testlere jet yasak

INFLUENZA A/H1N1 gribini (domuz gribi) teşhis etmek amacıyla geliştirildiği iddia edilen 'hızlı teste' yasak geldi. Griple mücadelede çok hassas ve ciddi bir çizgi izlediklerini, halkı paniğe sevk etmemek için büyük özen gösterdiklerini belirten İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali İhsan Dokucu, testleri yasakladıklarını duyurdu.

SONUÇLAR YÜZDE 80 HATALI

Kentteki kamu hastanelerinde sadece 2 merkezde virüs tespit edilebildiğini belirten Dokucu şunları söyledi: 'Ancak bazı özel hastaneler 'hızlı test' diye ifade ettikleri testleri getirerek domuz gribi virüsünü tespit edebileceklerini duyurdular. Fakat uzmanlar bunun fayda sağlamadığına dikkat çekti. Ardından sonuçlar incelendiğinde görüldü ki, yüzde 20 civarında doğru tespit yapılabiliyor. Yüzde 80 hatalı. Yanlış pozitif sonuçlar var. Aileler, kişiler paniğe kapıldılar. Bu yüzden de bir genelge yayınlanarak, bu hızlı testin yapılması yasaklandı.'

KåR ORANI ÇOK YÜKSEK

Çok ucuza mal edilen 'hızlı testin' çok yüksek fiyatlarla kişilere uygulandığını da belirten Dokucu, yanlış teşhisin yol açtığı zararın daha büyük bir tehdit olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber