Türk Sağlık-Sen: Hastanede görevli diğer çalışanda aşılansın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2009 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen, sağlık kurumlarında görevli, sağlık personeli olmayan memur, hizmetli ve taşeron işçilere de domuz gribi aşısı yapılması için Sağlık Bakanlığına başvurdu.Türk Sağlık-Sen'den yapılan açıklamaya göre, başvuruda, Sağlık Bakanlığının domuz gribi aşısının sağlık hizmetlerinde görev alan tüm personele uygulanması yönünde bir talimatı olduğu hatırlatıldı.

Sendikaya, ''Bazı hastanelerde sağlık hizmetleri sınıfında olmayan memur, hizmetli ve taşeron işçilere aşı yapılmadığı'' bilgisinin ulaştığı ifade edilen başvuru yazısında, ''kamu sağlık kurumlarında hastalarla aynı ortamı paylaşan, hastaların muayene ve tedavilerinin yürütüldüğü birimlerde görev yapan ve aşılama kapsamına alınan sağlık çalışanları ile aynı ortamlarda bulunan yardımcı hizmetler, genel idari hizmetler ve teknik hizmetler sınıfında çalışanların da aşılama kapsamına alınması için il sağlık müdürlüklerinin bilgilendirilmesi'' istendi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, sağlık hizmetleri sınıfında olmayan personelin de sağlık hizmetinin bir parçası olduğunu belirterek, başvuruyu, hastanelerde bu statüde görev yapan ve aşı olmak isteyen personelin talebi üzerine yaptıklarını belirtti.

Kahveci, ''Aşı olmak isteyenleri bu haktan mahrum etmek doğru bir yaklaşım değildir. Hastanede görev yapan ve aşı olmak isteyenlere bu aşının yapılması şarttır'' görüşünü ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber