Meclis'te pankart açmaya ceza gelebilir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2009 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda 10 Kasım'da bazı CHP vekillerinin pankart açmasıyla ilgili olarak TBMM Başkanlığı verebileceği cezaları araştırıyor.

ANKARA - TBMM Başkanlığı, daha önce Mecliste yapılan ve içtüzüğe aykırı olduğu kabul edilen eylemlere ne tür cezalar verildiğine ilişkin bir araştırma yaptırdı.

Araştırmada, Başkanlık Divanının 7 Temmuz 1993 tarihli toplantısına yer verildi. Buna göre, RP millettekilerinin 6 Mayıs 1993'te Mecliste pankartlı eylem yapmaları konusu toplantıda ele alındı.

Divanın bu konuyla ilgili kararında, ''6 Mayıs 1993 günü RP grubuna mensup bir kısım milletvekilinin Meclis kulislerinde ve diğer salonlarında pankart açarak gösteride bulunmaları konusu üzerinde görüşmeler yapılarak, sayın milletvekillerinin yaptığı işlemin (dönemin) içtüzüğün 137. (yeni içtüzükte 161. madde) maddesi 6. fıkrasında yazılı yasak bir eylem olduğuna ancak, TBMM Başkanından özür diledikleri dikkate alınarak bir başka işlem yapılmasına gerek olmadığına karar verildi'' denildi.

TBMM Genel Kurulunun 10 Kasımda ''demokratik açılım' konusunda yapılan genel görüşmenin öngörüşmeleri sırasında CHP'li bazı milletvekillerin pankart açması konusunun da 16 Kasım Pazartesi günü yapılacak Başkanlık Divanında ele alınacağı öğrenildi.

Toplantıda, Meclis Başkanlığının, içtüzüğe aykırı hareket edenlere karşı 10 yıldır uygulanmayan disiplin cezalarının uygulanması yönünde görüş bildirmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber