13 Kasım 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2009 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- TBMM Genel Kurulu "demokratik açılım" için özel gündemle toplanacak.

- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in başkanlık edeceği genel görüşmede, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik partilerinin düşüncelerini dile getirecek.

- İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın önerge sahibi olarak konuşacağı görüşmede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da hükümet adına eleştirileri yanıtlayacak.

2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, güven mektubunu sunacak olan Şili'nin Ankara Büyükelçisi Luis Palma Castillo'yu Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

3- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış İsveç'te

- Bağış, Stockholm'de İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Gunilla Carlsson ile görüşecek, daha sonra İsveç Parlamentosu'nda temaslarda bulunacak.

- İsveçli basın mensuplarıyla da bir araya gelecek olan Bağış, İsveç'te yaşayan Türkler'in düzenlediği bir toplantıya katıldıktan sonra yurda dönecek.

4- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli'de açılış törenlerine katılacak, incelemelerde bulunacak.

5- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Teftiş Kurulu Başkanlığınca Ankara'da düzenlenen, "Küresel Kriz Sonrası İktisat Politikaları" konulu panelin açılış konuşmasını yapacak.

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Saran Enerji'nin İspanyol enerji firması Fersa ile yenilenebilir enerji konusunda yapacağı işbirliğine ilişkin Ankara'daki imza törenine katılacak.

7- Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda bilgilendirme toplantısı yapılacak.

8- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde, Lefkoşa ara bölgede 51. kez bir araya gelecek.

9- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Dış Ticaret Müsteşarlığı ile İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi'nin bütçeleri ele alınacak.

10- Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Adana'da basın toplantısı düzenleyecek.

11- Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu Kayseri'de.

- Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yaptırılacak Kayseri Eğitim Merkezi İhtisas Kursu Tesisleri'nin temel atma törenine katılacak.

12- Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken 4. bÖlge toplantısını Çanakkale'de yapacak.

13- KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Namık Korhan KKTC'nin kuruluşunun 26. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verecek.

14- Antalya'da yapılan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Göç, Mülteciler ve Nüfus Komisyonu Göç Alt Komisyonu Toplantısı basın toplantısıyla sona erecek.

15- Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu, Antalya'da başlıyor.

16- Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan'ın eşinin cenazesi, Ankara Karşıyaka Mezarlığı içindeki Merkez Cami'de kılınacak cuma namazının ardından toprağa verilecek.

17- Turkcell'in 2009 yılı 3. çeyrek finansal sonuçları ile operasyonel performansı, Genel Müdür Süreyya Ciliv tarafından İstanbul'da basın toplantısıyla açıklanacak.

18- Toplantı, tören...

- Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer ile Genel Müdür Ersin Özince, Antalya'da fidan dikim şenliğine katılacak.

- Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali, törenle başlayacak.

- Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nce, İstanbul'da 2. Uluslararası Sağlık Hukuku Sempozyumu düzenlenecek.

- TMMOB Makina Mühendisleri Odasınca düzenlenen Kaynak Teknolojisi 7. Ulusal Kongresi Ankara'da yapılacak.

- TÜSİAD-Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu (REF) ve Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) tarafından düzenlenen 5. Rekabet Kongresi İstanbul'da başlayacak.

- Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda meslek kurslarıyla ilgili protokol imza töreni yapılacak.

- Ege Giyim Sanayicileri Derneği ile Şekerbank arasında organik üretim sertifikası olanlara özel kredi verilmesine ilişkin protokol imzalanacak.

- Çanakkale Bölgesel Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında Kemel köyünde inşa edilen düzenli depolama alanının açılışı Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Hasan Zuhuri Sarıkaya'nın katılımıyla yapılacak.

- Tarihi Kentler Birliği'nin toplantısı Burdur'da yapılacak.

- Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıl dönümü törenlerle kutlanacak.

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, Dünya Fahri Konsoloslar Federasyonu Kongre Başkanı Aykut Eken ile İzmir'de yapılacak Dünya Fahri Konsoloslar Federasyonu 9. Dünya Kongresi'ne ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

19- Konya Ovası'na "can suyu" gelecek.

- Ovanın sulama sorununun çözülmesi ve daha verimli tarımsal uygulamalar için KOP çerçevesinde bir eylem planı hazırlanıyor.

- Bu yıl sonunda tamamlanması öngörülen proje bazlı planın kaynak sorunu olmayacak. İl özel idareleri ve kalkınma ajanslarının yanı sıra GAP'tan da kaynak aktarılabilecek.

20- Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard ile yardımcısı Johan Neeskens'in eşyaları, Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun ev sahipliğinde, Otto Santral'de düzenlenecek etkinlikte NEES Vakfı yararına satışa sunulacak.

21- İngiltere ile deplasmanda özel maç yapacak 19 Yaş Altı (A) Genç Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu İstanbul'da toplanacak.

22- Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu'nca düzenlenen 5. Doğa Sporları ve Bilim Sempozyumu, üniversitenin Beytepe yerleşkesinde başlayacak.

23- TFF 2. Lig grupları ile TFF 3. Lig 1., 2., 3. ve 4. gruplarda 14. hafta, TFF 3. Lig 5. Grup'ta ise 12. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

24- "Tenisin Türkiye'deki lokomotifi olacağım."

- Milli tenisçi Marsel İlhan: "ABD Açık'tan sonra artık sokakta insanlar beni tanıyor."

- "Dünya sıralamasında ilk 50'ye yükselmek istiyorum." - "Teniste Türkiye'nin adı dünyada duyulacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber