YARSAV'da Eminağaoğlu dönemi sona erdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2009 00:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eminağaoğlu tek liste ile girdiği seçimde, en az oyu alarak yönetim dışında kaldı. İtiraz etti ancak red-dedildi. Sonuç ?YARSAV tabanı, başkanın son dönemdeki tavrını desteklemiyormuş' diye yorumlandı

LÜTFİ KAPLAN ANKARA

YARSAV delegesi son dönemde yaptığı açıklamalarla kamuoyunda tartışmaların odağı haline gelen YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nu başkanlıktan indirdi. Eminağaoğlu, kendi hazırladığı tek listede en az oyu alarak yönetim kuruluna giremedi. ?Eminağaoğlu'nun yönetime girmesi için bazı üyeler istifa edecek? itirazı Divan başkanı tarafından reddedildi. Danıştay eski Başsavcısı Tansel Çölaşan ve Eminağaoğlu sayıma itiraz etti ancak bu da rededdildi. Seçilen yönetim toplanarak yeni başkanı seçecek.

ANKARA HAKİMİ LİSTEYE İTİRAZ ETTİ

YARSAV 2. Genel Kurul Toplantısı'na Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker, Yargıtay eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Danıştay eski Başsavcısı Tansel Çölaşan gibi çok sayıda yüksek yargı mensubu katıldı. Yeni yönetim için Eminağaoğlu, 13 kişilik yönetim kurulu listesi sundu. Ankara Hakimi Mustafa Ateş, yönetimin kendi listesinin önceden hazırlanmasına tepki gösterdi. Bunun ardından listeye dışarıdan 13. İdare Mahkemesi üyesi Hasan Akgedik ile Aydın Tezcan da adlarını yazdı.

TANSEL ÇÖLAŞAN İTİRAZ ETTİ

Yönetim Kurulu için yapılan oylamada Eminağaoğlu 195 oyla en az oy alan isim oldu. Listeye adını sonradan yazdıran Hasan Akgedik yönetime girdi. Sayım işlemi sürerken, gayri resmi sonucu öğrenen Eminağaoğlu ve Danıştay eski Başsavcısı Çölaşan, Divan Kurulu Başkanı'na iki üyenin istifa edeceğini sözlü olarak bildirdi. Ancak bu öneri ?seçim tamamlandıktan sonra üyelerin Eminağaoğlu'nun önünü açmak için istifa etmesi tüzüğe ve yasalara uygun değil? diye reddedildi.

BUGÜN TOPLU İSTİFA TARTIŞILACAK

Gülsüm Mısır, bir dilekçe ile sayıma itiraz etti ancak bu tiraz da reddedildi. Divan başkanı Genel Kurul toplantısının bittiğini ilan edince, eski yönetim kurulu üyeleri içirde Eminağaoğlu'nun listeye dahil olması için listeye sonradan eklenen iki kişinin ikinci liste sayılmasını bile tartıştı. Sonuçta bugünkü yönetim kurulu toplantısında toplu istifa dahil birçok seçeneğin görüyülmesi kararlaştırıldı. Sonuç belli olunca gazeteciler salona alınmazken, Eminağaoğlu çıkışta susmayı tercih etti.

Kaçmaz: Dosyayı henüz incelemedim

YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında ?Ergenekon sanıkları hakkında hukuki kamuoyu oluşturmak? ile ilgili yapılan suç duyurusuna bakacak Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Eminağaoğlu konuşmasını yaparken salona girdi. Kameralar onu görüntülemek için çaba sarf ederken, bir süre yerinde oturan Kaçmaz, dışarı çıktı. Ancak yine salona geldi.

İHSAS-I REY

Bu durum salondakilerin tepkisini çekti. Eminağaoğlu konuşmasını bitirdikten kısa bir süre sonra yeniden dışarı çıkan Kaçmaz'a, Eminağaoğlu'na ilişkin dava soruldu. Kaçmaz ?Henüz inceleyemedim? demekle yetindi. Kaçmaz'ın, dosyasına bakacağı kişinin başkanlığındaki bir derneğe üye olması, derneğin genel kurul başta olmak üzere faaliyetlerine katılması, ihsas-ı rey yorumlarına yol açtı.

KANADOĞLU DESTEĞİ: Yargıtay eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, dinleme iddialarıyla ilgili iktidarı suçlayarak, ?Bütün bunlar oluyorsa siyasi partiler uymaları lazım gelen ilkelerin dışına çıkıyor demektir, aykırı eylemler içine giriyor demektir? iddiasında bulundu ve ?Vazgeçsinler değil, ?vazgeçirtilsinler' noktasına gelindi? diyerek AK Parti için kapatma davası açılması gerektiğini ima etti.

Ergenekon'la 9 bağlantı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Ömer Faruk Eminağaoğlu ile ilgili iddianamesinde birbirinden şok iddialar var. Ankara Başsavcılığı'nın iddianamesini inceleyip Eminağaoğlu ile ilgili ?yargılansın' ya da ?yargılanmasın' kararını verecek olan hakim ise hakkında iki kez ?meslekten ihraç' istenen Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz. Kaçmaz dün YARSAV Genel Kurulu'na katıldı. İddianamede Ergenekon hakim-savcılarını hedef alarak ?siyasi söylemlerde? bulunmak ve Ergenekon için ?hukuki kamuoyu? oluşturma başta olmak üzere Eminağaoğlu'na 9 suçlama yer alıyor.

? Cumhuriyet Gazetesi'ne haber yaptırmak.

? Ergenekon sanığı Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'a destek ziyareti yapmak.

? Balbay'ın ifade sürecinde savcılar üzerinde baskı oluşturacak açıklamalarda bulunmak

? Kanal Türk'te Ergenekon sanığı İlhan Selçuk'un gözaltına alınma sürecini eleştirmek.

? Kanal B'de İlhan Selçuk'un gözaltına alınmasını eleştirmek.

? Ergenekon sanığı Engin Aydın'a emniyette susma hakkını kullanması için yol göstermek

? Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla Anıtkabir'deki gösteriye katılmak.

? Almanya'da düzenlenen ?Ergenekon tertibi ve yargının sınavı? konulu panele katılmak.

? 1. Ordu eski Komutanı Çetin Doğan'ın avukatı İsmail Tepecik'e Ergenekon savcılarına tazminat davası açması için yol göstermek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber